2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy egyszerű, fekete póló kalandos eredettörténete

A Vollebak teljesen hagyományos kinézetű fekete pólója ipari kenderből készül, melyet India északi részéről, 500 helyi gazdától szereznek be.

A textilt azonban meg is kell színezni: a Vollebak a fekete festékanyagot egy amerikai startuptól veszi, amely bioalapanyagokkal foglalkozik.

Végső kinézetét fekete algából származó színezékkel kapta meg a póló, mely vízlepergető tulajdonsággal rendelkezik, antibakteriális hatású, és az UV-sugárzásnak is ellenáll.

Mindez 105 euróba, átszámítva közel 40 ezer forintba kerül.

A Vezess.hu számításai szerint a kenderpóló árából 18 hagyományos, fenntarthatatlan gyártási eljárásokkal előállított pólót vehetünk. Nem mindegy azonban, hogy az adott darab mennyi ideig marad esztétikus, és tartós-e.

A Vollebak ugyanis miközben termékei ökológiai lábnyomát igyekszik minél kisebbre faragni, ugyanakkor a lehető leghosszabb élettartam elérésére is törekszik.

Fotó: www.vollebak.com
Neked ajánljuk
Mi születhet egy jógamatrac és egy kávészsák nászából Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket Rangos nemzetközi elismerésben részesült a Nanushka Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: vezess.hu
Vissza
Hírfolyam