2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi születhet egy jógamatrac és egy kávészsák nászából

Ferenczi Zita újrahasznosítással készülő sikkes lábelii hosszú sétákon, talpalós munkahelyeken, menős munkahelyeken, sőt túrázáskor is megállják a helyüket, és nem csak azért slow fashion termékek, mert a talpukban újrahasznosított jógamatrac van.

A Hike Zone nevű márka mögött álló tervező a Forbesnak elmondta: úgy látja, az emberek egyre jobban eltávolodnak a természettől, picit közelíteni kellene a két világot. Innen a Hike Zone (túraövezet) márkanév is. Zita számra az erdő olyan, mint egy határvonal, amit átlépve nyugodtabb világba érkezünk. 

Márkája élő példa arra,

hogyan lehet divatos lábbeliket, papucsokat, szandálokat és topánokat alkotni újrahasznosított jógamatracokból, kávészsákokból vagy éppen kiszolgált bőrruhákból.

Ferenczi Zita kiemelten figyel arra, hogy a kezéből kikerülő lábbelik ne csak szépek, hanem kényelmesek is legyenek. Kiváló minőségű, de idejétmúlt, valódi bőrből készült darabokat eljuttathattok a márkának, hogy tovább hasznosítsa.

Fotó: Hike Zone/facebook.com
Neked ajánljuk
A pókhálóból merített inspiráció forradalmasíthatja a textilipart Új honlap segíti a körkörösség elvét érvényesítő terméktervezést Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam