2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kenderből és gombából is készülhet bukósisak

A holland Studio MOM különleges bukósisakja nemcsak a gyártással nem terheli a környezetet, de használat után még komposztálható is.

Szakértők szerint a bukósisakokat 3-5 év után érdemes lecserélni, mivel a rendszeres használat mellett csökken az ellenálló képességük. A hagyományos, műanyagból készült bukósisakok esetében ez elég nagy terhelést jelent a környezetnek – ráadásul a különböző összeragasztott matériák miatt az újrahasznosításuk is nehéz.

A műanyagból készült biciklis sisakokra mutat izgalmas alternatívát a holland Studio MOM:

a fő alapanyagot a gombákból nyert micélium adja, míg a külső borítás és a pántok kenderből gyártott textilből készülnek.

A MyHelmet névre keresztelt bukósisak minimális szén-dioxid-kibocsátással készül, ráadásul 100 százalékban biológiailag lebomló, így használat után könnyedén komposztálható.

A micéliumot egyébként egyre több dizájner használja, és sokan az egyik legsokoldalúbb alapanyagként gondolnak rá.

Fotó: Studio MOM/Dezeen/marieclaire.hu
Neked ajánljuk
A pókhálóból merített inspiráció forradalmasíthatja a textilipart Új honlap segíti a körkörösség elvét érvényesítő terméktervezést A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam