2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gombajó bőrtáskával állt elő Stella McCartney

A sztárdizájner és a fenntartható alapanyagokra szakosodott Mylo™️ labor már 2017 óta egy olyan különleges, vegán, nem műanyagalapú anyag kikísérletezésén dolgozik, amellyel helyettesíteni lehet az állati bőrt. Öt év és 5000 próbálkozás után végre bemutatták az első gombabőr táskákat. 

A gombából előállított bőrtáskát a párizsi divathéten, a 2022-es nyári kollekció részeként már be is mutatta a dizájner, de az első különleges luxustáskák majd csak júliustól lesznek kaphatók – adta hírül a Marie Claire.

„A gombákat laboratóriumokban termesztik, azok nem igényelnek vizet, és áramot is csak alig. A gombát préselik, majd műbőrré formálják” – magyarázta korábban Stella McCartney az állati bőr innovatív és hihetetlenül valósághű vegán alternatívája kapcsán.

A Frayme Mylo™️ névre keresztelt strapabíró alapanyagból első körben száz darab számozott táska lesz megvásárolható, darabja 1995 fontért – ám a tervező a jövőben ennél sokkal nagyobb mennyiségben gondolkodik.

A luxustáskát olasz kézművesek készítik Fotó: stellamccartney.com

„Ha mindenki befektetne a fenntarthatóságba, sokkal gyorsabb lenne a fejlődés” – mondta a The Beatles-kollekciót is tervező McCartney a Frayme Mylo™️ bemutatásakor.

Neked ajánljuk
A pókhálóból merített inspiráció forradalmasíthatja a textilipart Új honlap segíti a körkörösség elvét érvényesítő terméktervezést Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam