2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új honlap segíti a körkörösség elvét érvényesítő terméktervezést

Az Ellen MacArthur Foundation által létrehozott weboldal gyakorlati példákkal, eszközökkel és forrásokkal támogatja a körforgásos tervezési gondolkodásmód terjedését.

A körforgásos gazdaság középpontjában a formatervezés áll: a tervezés során hozott döntések befolyásolják, hogy valami meddig tart, miből készül, javítható-e, és mi történik vele az élettartama végén – mutat rá a Greendex.

Az Ellen MacArthur Foundation közleménye rámutat, hogy a tervezés alapvető szerepet játszik a körforgásos gazdaságra való átállásban:

Hatalmunkban áll mindent újratervezni – a nyersanyaghiány elkerülése, a hulladék és a szennyezés megszüntetése, a termékek és anyagok körforgására való törekvés, valamint a természet regenerálása érdekében.

Egy termék környezeti hatásának 80%-át a tervezési szakaszban hozott döntések befolyásolják. Az új weboldalon a tervezők a körforgásos tervezési útmutatótól kezdve a csomagolással kapcsolatos műhelymunkákon át a divatkönyvig mindent egy helyen találhatnak meg.

Fotó: georgeclerk/E+/Getty Images
Neked ajánljuk
A pókhálóból merített inspiráció forradalmasíthatja a textilipart A pókhálóból merített inspiráció forradalmasíthatja a textilipart A Tisza-tavi PET Kupa indulói idén is felvették a harcot a szeméttel Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam