2018. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A hortobágyi vadlovakról készül a Vad Magyarország 2.

Török Zoltán a kiemelkedő sikerű Vad Magyarország – A vizek birodalma után a Hortobágyon élő vadlovakról forgat egész estés természetfilmet.

Szeptemberben kezdődött a Hortobágyon élő vadlovak életét bemutató nagyszabású természetfilm, a Vad Magyarország 2 – A vadlovak földjén négyévszakos forgatása. A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága 110 millió forintos gyártási támogatást szavazott meg Török Zoltán rendező-producer készülő mozifilmjének.

A hortobágyi puszta élővilágát újszerűen, egy taki, azaz Mongoliából származó különleges vadló csikó izgalmas és küzdelmekkel teli történetén keresztül bemutató film operatőre Jan Henriksson, Mosonyi Szabolcs és a rendező-producer Török Zoltán lesz, a vágó Hargittai László, a hangmérnök Várhegyi Rudolf.

A forgatás a Hortobágyi Nemzeti Parkban lesz. A Vad Magyarország 2 – A vadlovak földjén magyar–német–osztrák–svéd koprodukcióban készül, és a tervek szerint 2020-ban lesz először látható, a mozifilmverzió mellett egy rövidebb tévéfilmváltozat is készül.

Török Zoltán és alkotótársai újszerű természetfilmes látásmódjukkal és lenyűgöző képi világukkal 2011-ben kirobbanó sikert értek el Vad Magyarország – A vizek birodalma című alkotásukkal. A film kimagasló eredményt ért el moziforgalmazásban, és világszerte húsz országban díjazták rangos nemzetközi filmfesztiválok.

Tovább a forrásra: mnf.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
100 éve érintetlenül – A svájci vadon 50 órányi utazás a kék bolygón a BBC-nek köszönhetően A Blue Planet-sorozat az ökoturizmus fellendülését szolgálja A mikrohullámú sütők olyan károsak, mint hétmillió autó Cimborák – Nádi szélben