2020. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás arcai

Bill Nye egy színes és sokoldalú ember (mérnök, tudós, humorista és színész egy személyben), így a klímaváltozás kérdését is színesen és sokoldalúan közelíti meg.

Bill Nye a filmben többek közt beszél amerikai farmerekkel, akik tagadják, hogy az ember állna a folyamatok mögött; kormányzati tisztviselőkkel, akik számára a „globális felmelegedés” kifejezésnek még a kiejtése is tilos; környezetvédelmi aktivistákkal, akik még a polgári engedetlenségtől sem riadnak vissza a Föld megmentése érdekében; elkeseredett károsultakkal, akiket a kaliforniai aszály és a Katrina hurrikán mára végleg meggyőzött a klímaváltozás létezéséről; és elkötelezett kutatókkal, akik a legmodernebb technika segítségével igyekeznek kizöldíteni benzinfüstös hétköznapjainkat.

A National Geographic Magyarországnak köszönhetően a dokumentumfilm magyar szinkronnal is megtekinthető a youtube.com-on.

Neked ajánljuk
A globális felmelegedés (videó) Masztodonok, a jégkorszak óriásai (dokumentumfilm) A klímaváltozással kapcsolatos megbízható tájékoztatás érdekében lép a Facebook Szokatlan áradás Mauritánia fővárosában Komposztálásra fel!
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam