2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hülyeség kora – The Age of Stupid

A film 2055-ben, egy pusztulásra ítélt világban játszódik. „Miért nem mentettük meg otthonunkat, a Földet, ameddig még lehetett?” – teszi fel a kérdést a főszereplő, egy idős történész számára már archív, 2008-as filmfelvételek nézegetése közben. A felvételeken olyan, ma élő hús-vér személyek története elevenedik meg, akik bár a világ különböző pontjain élnek, mégis ugyanúgy szenvednek a klímaváltozás globális hatásaitól.

A hülyeség kora (The Age of Stupid) című dokumentumfilm bemutatójára – amelynek forgatókönyvírója és rendezője Franny Armstrong, főszereplője Pete Postlethwaite – az Egyesült Királyságban 2009. március 20-án került sor, stílusosan, egy napenergia által üzemeltetett londoni mozisátorban. Az alkotást 2009. augusztus 20-án vetítették le Ausztráliában és Új-Zélandon, műholdas kapcsolat segítségével sugározva Auckland és Sydney között.

A hülyeség korának „világpremierje” 2009. szeptember 22-én volt: a New York-i Winter Garden Theatre-ből műholdas kapcsolattal több mint negyvenöt országban egyszerre mutatták be. Ezen különleges alkalomból a nézők nemcsak a filmet láthatták, hanem részleteket vetítettek az előző nap megtartott New York-i bemutató eseményeiről is, ahol a világpolitika, a környezetvédelem és a szórakoztatóipar hírességei mondtak köszöntőt, többek között Kofi Annan és a Radiohead.

Neked ajánljuk
Patanyomok – Kiskunság (dokumentumfilm) Patanyomok – Tiszántúli síkságok (dokumentumfilm) A szőlőtermesztés fajtahasználata a klímaváltozás közepette Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam