2018. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A mi élő erdőnk – Erdőkezelés másképp

Az Európai Unió által létrehozott Natura 2000 egy olyan összefüggő európai ökológiai hálózat, amely a természetes élőhelytípusok, vadon élő állat- és növényfajok védelmén keresztül biztosítja a biológiai sokféleség megóvását, és hozzájárul kedvező természetvédelmi helyzetük fenntartásához, helyreállításához.

Az „Élet az Erdőben” projekt a Natura 2000 erdőterületek működését segíti Magyarországon. Az Élő Erdő Díjat a projekt keretében írta ki a WWF Magyarország a Natura 2000 területek legjobb magánerdő-gazdálkodói számára. A WWF Magyarország szakemberei ezzel olyan példákat emeltek ki, melyek bizonyítják, hogy erdőgazdálkodás mellett is lehetséges a természeti értékek megőrzése, védelme.

A díjat annak az öt pályázónak ítélték oda, akik munkájuk révén régiójukban a leginkább példaértékűnek bizonyultak. Az erről készült film az általuk kezelt területek bemutatásán keresztül jó példákat kíván mutatni a magánerdő-gazdálkodóknak, illetve ismereteket nyújt mindazok számára, akik fogékonyak a természeti értékek és a felelős erdőgazdálkodás kapcsolatának megismerésére.

Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Az óceáni bolygó (angol nyelvű természetfilm) „Ahol a fák égig érnek” – Pályázat 11–15 évesek számára „Egy doboznyi természet” – Pályázat általános iskola alsó tagozatosai számára „Erdő és ember” – fotópályázat „Találd meg, írd le és őrizd meg!” – pályázat a vizes élőhelyek világnapja alkalmából