2018. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Friss, és máris a szemétben – A globális élelmiszer-pazarlás

A táplálék az élet. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének becslése szerint több mint a felét kidobjuk. A nagyobbik részét már azelőtt, hogy feltálalnánk. Ki a felelős mindezért és ki fizeti meg? A Duna TV-n vetített, 2011-ben készült német dokumentumfilm magyar narrációval nézhető meg.

A fejlett nyugati társadalmak élelmiszer-pocsékolásáról szól a film. Nagy élelmiszerláncok a legnagyobb felvásárlók, amelyek sokszor a még le nem járt szavatosságú, teljes élvezeti értékű termékeket tonnaszámra dobják ki. Az egyén, a fogyasztó szintén felelős a kialakult helyzetért. A túltermelés miatt ezt ma még megtehetik, mert mindig van utánpótlás a kidobott élelmiszer helyett. Szerencsére Nyugat-Európában és az USA-ban is egyre több termelő cég, kistermelő és vásárló látja ennek a rendszernek a fenntarthatatlanságát, ezért tesznek is ellene. A legjobb módszer, ha közvetlenül a termelőtől vásárolunk, kihagyva a termelőtől az áruházig tartó hosszasabb és sokszor teljesen felesleges folyamatot, amely egy még drágító tényező is.

Neked ajánljuk
A méhek világa – dokumentumfilm Megesszük a világot Vissza kell venniük a nagy boltoknak az élelmiszer-tárolásra szolgáló üvegeket A ruhaipar a túlfogyasztás súlyosan szennyező motorja Arcfelismeréssel védik a halak egészségét
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam