2018. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Mindennapi tudomány – Olvadó gleccserek

Földünk légköre egyre melegebbé válik. A mérések kezdete óta észlelt 11 legmelegebb évet 1990 óta regisztrálták a meteorológusok. Mindennek az egyik – már javában zajló – következménye a gleccserek fokozatos eltűnése. A film az olvadás sebességét és az általa érintett területek nagyságát igyekszik felmérni a Föld különböző tájain, Alaszkától egészen az Antarktiszig.

Mivel a klímaváltozás következtében a kutatók mintegy 30-90 centiméteres tengerszint-emelkedést prognosztizálnak a század végéig, a műsor New Yorkba és Velencébe is ellátogat, hogy megtudja, a szakértők szerint ezekre a – tenger szeszélyeinek fokozottan kitett – városokra milyen jövő vár, ha a jelenlegi ütemben folytatódik a globális felmelegedés. A 2007-ben bemutatott dokumentumfilmet a National Geographic Channel készítette.

Neked ajánljuk
Fenyegető éhínség Klímaváltoztatás? 10/2. – Homo globalis Magyar tanácsadó segíti az USA korábbi alelnökének klímaharcát A hőhullámokat a tengeri élőlények is megsínylik Tovább csökkent az óriáspanda veszélyeztetettsége
Forrás: youtube.com
Vissza
Hírfolyam