2020. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mindennapi tudomány – Olvadó gleccserek

Földünk légköre egyre melegebbé válik. A mérések kezdete óta észlelt 11 legmelegebb évet 1990 óta regisztrálták a meteorológusok. Mindennek az egyik – már javában zajló – következménye a gleccserek fokozatos eltűnése. A film az olvadás sebességét és az általa érintett területek nagyságát igyekszik felmérni a Föld különböző tájain, Alaszkától egészen az Antarktiszig.

Mivel a klímaváltozás következtében a kutatók mintegy 30-90 centiméteres tengerszint-emelkedést prognosztizálnak a század végéig, a műsor New Yorkba és Velencébe is ellátogat, hogy megtudja, a szakértők szerint ezekre a – tenger szeszélyeinek fokozottan kitett – városokra milyen jövő vár, ha a jelenlegi ütemben folytatódik a globális felmelegedés. A 2007-ben bemutatott dokumentumfilmet a National Geographic Channel készítette.

Neked ajánljuk
Masztodonok, a jégkorszak óriásai (dokumentumfilm) Masztodonok, a jégkorszak óriásai (dokumentumfilm) Levált egy hatalmas tömb az Északi-sarkvidék legnagyobb selfjegéből Egyre kevesebb víz van a magyar folyókban Osló jó úton halad a klímasemlegesség eléréséhez
Forrás: youtube.com
Vissza
Hírfolyam