2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tesla az űrben: nézze meg, merre jár Musk csodajárgánya

Február elején Elon Musk élete talán legnagyobb álmát váltotta valóra azzal, hogy fellőtte a SpaceX Falcon Heavy rakétáját, benne egy meggyvörös Tesla Roadsterrel és a Starman nevű tesztbábuval. Most megmutatjuk, hol lehet élőben is megnézni a villanyautó űrbéli kalandjait. 

A whereisroadster.com weboldalon keresztül immár bárki nyomon követheti, hogy az űrben épp merre járhat Elon Musk csodajárgánya. A minitérkép mellett folyamatosan frissülő számokat is láthatunk arról, hogy pontosan milyen távolságra lehet Földünktől, és hogy mennyit kell még megtennie a Marsig.

 

Igaz, a Where Is Roadster online eszköznek hivatalosan nincs köze a Teslához, a NASA adataiból dolgozva készítette el azt Ben Pearson mérnök. Elon Musk viszont láthatóan örül neki, mivel ő maga posztolta ki profiljára a linket az alábbi szöveggel:

„Biztos vagyok benne, hogy valahol erre parkolhat” – csiripelte Musk Fotó: Twitter

A Falcon Heavy küldetése persze nem csak egy látványos akció: a demonstráció célja, hogy Musk bebizonyítsa, a SpaceX rakétája akár komolyabb rakományt is képes az űrbe juttatni. A kilövés monumentális pillanatairól készült felvételt is érdemes megtekinteni: 

Élő közvetítés

ez már történelem – 2018. február 6.: 10, 9, 8, 7, 6... start!

Neked ajánljuk
A NASA közvetítése a teljes holdfogyatkozásról (videó) Felfedezetlen világok – Az univerzum rejtélyei (természetfilm) Elektromos luxusautó Indiából? Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam