2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rénszarvasok birodalma – A karibuk vándorlása

Alaszka vad, távoli tájain minden évben összegyűlnek egy különös állatfaj képviselői, méghozzá olyan számban, hogy a föld is megremegni látszik. A karibukban ott él a fagyos észak szelleme. Hatalmas csordáik minden évben megteszik a tundrára és vissza való több száz kilométeres utat, amely számos akadályt és nehézséget rejteget. Mindez komoly árat követel, de a többség túléli, mert a karibuk örök sorsa az, hogy minden évben visszatérjenek.

A Rénszarvasok birodalma – A karibuk vándorlása (Return Of The Caribou) egy 2008-ban bemutatott, lenyűgöző természetfilm, amelyben a kanadai tundrákra utazunk, hogy megtekintsük a Föld legnagyobb rénszarvascsordájának vándorlását. A Nyugat Sarkvidéki néven ismert csorda a legnagyobb a 25 alaszkai rénszarvasfalka közül, és a karibu nevű alfajaival együtt csaknem 500 000 egyedet számlál. Ez a hatalmas állatsereglet a tél közeledtével a bőségesebb táplálékforrásokat kínáló tájakra vándorol, és a tavasz beköszöntekor visszaindul északra. Kalandos útjuk során akár 10 000 km távolságot is megtesznek, miközben vad folyókon és csodálatos szépségű hegyek hágóin kelnek át.

Neked ajánljuk
A 10 legkülönlegesebb állat a világon (videó) Gemenc: Árterek világa (természetfilm) A növények „énekéből” csinált zenét ez a férfi (videókkal) A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam