Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 8., Dénes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rénszarvasok birodalma – A karibuk vándorlása

Alaszka vad, távoli tájain minden évben összegyűlnek egy különös állatfaj képviselői, méghozzá olyan számban, hogy a föld is megremegni látszik. A karibukban ott él a fagyos észak szelleme. Hatalmas csordáik minden évben megteszik a tundrára és vissza való több száz kilométeres utat, amely számos akadályt és nehézséget rejteget. Mindez komoly árat követel, de a többség túléli, mert a karibuk örök sorsa az, hogy minden évben visszatérjenek.

A Rénszarvasok birodalma – A karibuk vándorlása (Return Of The Caribou) egy 2008-ban bemutatott, lenyűgöző természetfilm, amelyben a kanadai tundrákra utazunk, hogy megtekintsük a Föld legnagyobb rénszarvascsordájának vándorlását. A Nyugat Sarkvidéki néven ismert csorda a legnagyobb a 25 alaszkai rénszarvasfalka közül, és a karibu nevű alfajaival együtt csaknem 500 000 egyedet számlál. Ez a hatalmas állatsereglet a tél közeledtével a bőségesebb táplálékforrásokat kínáló tájakra vándorol, és a tavasz beköszöntekor visszaindul északra. Kalandos útjuk során akár 10 000 km távolságot is megtesznek, miközben vad folyókon és csodálatos szépségű hegyek hágóin kelnek át.

Neked ajánljuk
Három világszínvonalú magyar természetfilm is hozzáférhetővé vált a neten (videók) Karantén-sziget a Tisza-tavon (videó) Nem a koronavírus, hanem a klímaváltozás miatt aggódik Sir David Attenborough Támogassuk bátran a boldog(abb) csirkéket Járványban sem kell az egyszer használatos eszközök felé fordulni
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam