2020. július 11., Lili, Nóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vad Balaton – Lélegzetelállító természetfilm a mozikban!

Három év, 150 forgatási nap, négy évszak a Balaton körül. A végeredmény egy 65 perces varázslatos természetfilm gyönyörű tavunkról, Magyarország egyik legszebb természeti kincséről. Mosonyi Szabolcs csodálatos filmjét április 1-jén vetíti a Duna Televízió, április 19-től pedig az artmozikban is megtekinthető. 

A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a káprázatos tájat. A vulkánok, a barlangok, a mésztufa lépcsők, a szurdokvölgyek az Európai Geopark Hálózat részei, a mocsarak nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek. Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, éjszakai kalandra induló pelék és násztáncot járó balinok elevenednek meg többek között a látványos felvételeket felvonultató filmben, amelyet – a természetfilmek között elsőként hazánkban – a kimagasló képminőséget nyújtó 4K-technikával rögzítettek.

A Vad Szigetköz, a Vad Kunság rendezőjeként és operatőreként ismert Mosonyi Szabolcs – aki 2017-ben munkája elismeréseként Balázs Béla-díjban részesült – és alkotótársa, Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer legújabb természetfilmje a Vad Balaton, amelynek tévépremierje április 1-jén lesz a Duna Televízión, 18:40-kor. A Pannonia Entertainment jóvoltából a film egy hosszabb, 4K-felbontású, szélesvásznú verzióját április 19-től az artmozik is vetítik.

Neked ajánljuk
Csütörtökön kerül a mozikba a Vad erdők, vad bércek című díjnyertes természetfilm (videóval) Saját kertjében forgatja új sorozatát David Attenborough Egyre tisztább a Balaton vize A kakukktojás igazi gazdája Megnyílt a Csodakamra – Kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás várja a Szentendrére látogatókat
Tovább a forrásra: csodalatosbalaton.hu
Vissza
Hírfolyam