2018. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A klímaváltozás hatásaira hívja fel a figyelmet egy új dokumentumfilm-sorozat

A klímaváltozás hatásaira hívja fel a figyelmet Wild Edens (Édenek a vadonban) című dokumentumfilm-sorozat, amelynek első, oroszországi epizódját világszerte nyáron tűzi műsorára a National Geographic tévécsatorna. A sorozat a világ paradicsomi, érintetlen régióit, a térségek vad faunáját és flóráját mutatja be, amelyek különösen érzékenyek az éghajlatváltozás hatásaira.

A National Geographic és a Roszatom együttműködésével megvalósuló sorozat első részét, amely az Altaj hegység, a Kamcsatka félsziget és az Északi-sarkkörön túli területek különleges növény- és állatvilágába enged betekintést, múlt héten mutatták be a Fekete-tenger partján, Szocsiban megrendezett Atomexpón.

Ellen Windemuth, a dokumentumfilmet gyártó Off the Fence független produkciós iroda vezetője a bemutatón kiemelte, hogy az orosz partnerek segítségével a filmesek egészen egyedülálló felvételeket készíthettek ezekről a „varázslatos vidékekről”, amelyeket ugyancsak fenyeget a klímaváltozás. Az egyórás dokumentumfilm felvételei egy évig tartottak. A sorozat első epizódját nyáron láthatják a National Geographic csatorna nézői Afrikában, Ázsiában, Latin Amerikában, Közel-Keleten és Európában.

Az első, a földkerekség legnagyobb országában, Oroszországban készült rész előzetese már elkészült:

A Roszatom kezdeményezésére születő dokumentumfilm-sorozat

a világ paradicsomi, érintetlen régióit, a térségek vad faunáját és flóráját mutatja be, amelyek különösen érzékenyek az éghajlatváltozás hatásaira.

A projekt fő célja, hogy figyelmeztessen az éghajlatváltozás következményeire, a tiszta energiára való áttérés globális jelentőségére – ismertette a projekt honlapja. A szocsi bemutatón Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója is hangsúlyozta: a vállalat a különleges projekt támogatásával a globális felmelegedés és a szén-dioxid-kibocsátás növekedésének káros hatásaira akarja ráirányítani a figyelmet.

Neked ajánljuk
Villámok 50 órányi utazás a kék bolygón a BBC-nek köszönhetően Végveszélyben Legkevésbé a fiataloknak fontos a szelektív hulladékgyűjtés Fazékmustra: nem mindegy, miben fő az étel
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam