2020. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A sivatag boldogító hangjai

A természetről szóló dokumentumfilmek nemcsak inspirálnak, elégedettséggel és örömmel töltenek el, hanem csökkentik a fáradtságot, a haragot és a stresszt. A BBC Earth sorozatának a hegyek, a szigetek, a dzsungelek, a városok és a sztyeppék nyugalmat adó hangjait bemutató 10-10 órás epizódjai után íme, a sivatagok hangjai.

Számtalan kutatómunka folyt már annak kiderítésére, hogy a természetet jelenléte hogyan, milyen mértékben befolyásolja boldogságunkat. Miután egyértelművé vált, hogy a fák, a növények és a madarak jelenléte jelentősen hat boldogsághormonunkra, így a további kérdés az volt, hogy hasonló pozitív eredményt hozhat-e, ha mindezt képernyőn látjuk?

A BBC Earth és a Kaliforniai Egyetem új tanulmánya szerint a válasz igen. A kutatások szerint

a természetről szóló dokumentumfilmek nemcsak inspirálnak, elégedettséggel és örömmel töltenek el, hanem csökkentik a fáradtságot, a haragot és a stresszt.

Noha nehéz elképzelni, hogy a hegyek látványa a televízióban ugyanolyan hatást gyakorolhat, mint személyesen gyönyörködni a hegyvonulatokban, de mégis, hasonló ahhoz.

A BBC Earth Boldogság projekt sorozatának küldetése, hogy

boldogságot csempésszen a nagyvárosokban élő emberek mindennapjaiba a természet csodáinak látványával.

A legfontosabb cél az volt, hogy tökéletes egységben legyenek a vizuális képsorok a mögöttes természetes hangokkal. Mindegyik film valóságos meditatív utazást tesz lehetővé és azt, hogy a természet napjaink szerves részévé válhassanak.

Korábbi cikkünkben már bemutattuk a hegyek, a szigetek, a dzsungelek, a sztyeppék és a városok nyugalmat keltő hangjait. Íme a sorozatból akkor kimaradt sivatagi hangok 10 órában:

Neked ajánljuk
Hangyainvázió (dokumentumfilm) A Föld az űrből (dokumentumfilm) Mi lenne ha, az Amazonas őserdő elpusztulna? Mi lenne, ha az összes fa eltűnne? (videók) Már épül a Factory Zero Íme a technológia, amely lehetővé teszi, hogy bárhol feltölthessük a villanyautónkat
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam