2021. február 26., Edina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áldott bolygó

„Én úgy tartom, hogy a Föld egyetlen nagy élőlény. Bármely életforma pusztulásának más létformák is kárát látják. Ha túl sok bántódás éri őket, attól az egész is visszafordíthatatlanul károsodhat. Nekem azt tanították: a legfontosabb, hogy a szívünkben béke legyen. Ha megelégszünk azzal, ami osztályrészünkül jutott, könyörülettel és jósággal fordulunk a többi élőlényhez.” – hangzik el ebben a szemet és lelket gyönyörködtető, mélyen filozofikus dokumentumfilmben. 

E rendkívüli utazás során olyan egzotikus helyekre látogathatunk, amelyek láttán az ember lélegzete is eláll. A film elvisz bennünket a Föld rejtett, még természetes zugaiba, betekintést nyújt hagyományos életet élő népek életébe. Eljutunk Kolumbia őserdeibe, Thaiföld ősi romjaihoz és Namíbia távoli sivatagaiba. A 2004-ben bemutatott, háromnegyed órás Áldott bolygó (Sacred Planet) amerikai-kanadai-maláj koprodukcióban készült dokumentumfilm.

Neked ajánljuk
Amerika vad évszakai – Tél (természetfilm) Amerika vad évszakai – Tél (természetfilm) Árpi bácsi fiókái – Gyerekek a természetben (videó) Iparművészeti alkotások a fenntarthatóság jegyében – onine kiállítás Gyökeres változásokat hoz az ingatlanpiacon a klímaváltozás
Tovább a forrásra: videa.hu
Vissza
Hírfolyam