2019. április 19., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Állati show a porondon – állatok nélkül

Ahogy arról mi is beszámoltunk, egyre nagyobb visszatetszést kelt az állatok szórakoztatási céllal történő idomítása, a szabályok szigorodásával a cirkuszoknak is lépniük kell. Egy német társulat csattanós választ adott az új idők új kihívásaira.

Az állatos cirkuszok működését folyamatosan szigorítják, sőt egyre több ország tiltja be a vadállatok és háziállatok cirkuszban való szerepeltetését és tartását. A klasszikus cirkuszok ugyanakkor legnagyobb sikereiket kétségkívül a vadállatos számaiknak köszönhették.

Ezek a műsorszámok annyira látványosak és meghökkentőek a porondon, hogy az emberek nem szeretnek tudomást venni a megfélemlítésen alapuló idomításról, a sokszor etikátlan körülmények között, rabságban élő állatokról.

A német Roncalli Cirkusz 1976-os alapítása óta klasszikus állatos cirkuszként működött – egészen mostanáig. A világon elsőként az élő állatokat hologramtechnológiával helyettesítik, az eredmény pedig lenyűgöző.

Fotó: Optoma EMEA/youtube.com
Neked ajánljuk
Sérülékeny természet – 2017 állatai Az ifjabb Cousteau és Schwarzenegger filmje (előzetes) Megszámolták a Duna szigeteit „az értől az óceánig” A műanyag nem csak szemétként szennyez A műanyag Attenborough-ban emberére akadt
Tovább a forrásra: joy.hu
Vissza
Hírfolyam