2018. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

David Attenborough: meg kell állítani a népességnövekedést

Új, Dynasties című természetfilm-sorozata kapcsán Sir David Attenborough a BBC Newsnight műsorában kijelentette: véget kell vetni a populáció növekedésének, mielőtt késő lesz az emberiségnek. Íme a beszélgetés (az angolul értőknek), és az új sorozat sokat ígérő előzetese (az angolul kevésbé értőknek is).

David Attenborough több témát is érintett az interjúban, kitért a világot elárasztó műanyaghulladék problémájára, beszélt a vegetarianizmusról és a népességnövekedésről is. Utóbbi szerinte a legsúlyosabb gond, amivel az emberiségnek szembe kell néznie. Úgy látja, meg kell állítani a népességnövekedést, mert egyre több olyan ember lesz majd a Földön, aki hozzá hasonlóan hosszú életet él majd.

A tudós szerint bár a népességnövekedés, akárcsak az állatvilágban, egy idő után szabályozni fogja önmagát, elképzelhető, hogy addigra az emberiségnek már késő lesz.

Sir David Attenborough már elmúlt 92 éves, de még mindig aktív. Nem sokkal azután, hogy befejezték a nagy sikerrel futó Kék Bolygó 2. forgatását, már bele is vágtak a BBC soron következő természetfilm-sorozatába. A Dynasties című alkotás – amelyet a brit BBC hamarosan műsorra tűz – öt különböző állatfaj (oroszlán, csimpánz, tigris, császárpingvin, hiénakutya) életét követi figyelemmel.

Íme, a filmsorozat sokat ígérő előzetese:

Neked ajánljuk
Villámok 50 órányi utazás a kék bolygón a BBC-nek köszönhetően Planktont neveztek el A kék bolygó című sorozatról Legkevésbé a fiataloknak fontos a szelektív hulladékgyűjtés Fazékmustra: nem mindegy, miben fő az étel
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam