2021. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Négyszeres képkockával pörgő, lélegzetelállító film készült a vízről (videókkal)

A víz a főszereplő Victor Kossakovsky új, lélegzetelállítóan szép Aquarela című  dokumentumfilmjében, amelyben lenyűgöző szépségén és erején túl az is látható, hogy a  „törékeny emberek” hogyan próbálnak megbirkózni a körülöttük lévő hatalmas, vizes környezettel. A varázslatos alkotás filmtechnikai tekintetben A hobbit-trilógia alkotójának, Peter Jacksonnak a látványvilágát is lekörözi.

Peter Jackson vezette be a nagyközönség számára a HFR-t (high frame rate) A hobbit-trilógia alkalmával, ami a szokásos másodpercenkénti 24 képkocka helyett a duplájával, 48 fps-ben (frame per second) pörgött bizonyos mozikban, életszerűbben gördülékeny 3D-s látványvilágot kínálva. Mivel egyelőre ez a maximum, amit a mozik vetítőgépei elbírnak, így fogják vetíteni az Aquarela című dokumentumfilmet is, ami viszont 96 fps-re forgott, és az egyik első film lehet, amit majd így lehet megnézni.

Az orosz rendező, Victor Kossakovsky dokumentumfilmje az alább látható előzeteseket elnézve még 24 másodpercenkénti képkockás változatban is nagyon látványos. Az Aquarela a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon és a Sundance Filmfesztiválon mutatkozott be, az amerikai mozipremier augusztus 16-án lesz.

Neked ajánljuk
Élet a Nagy-korallzátonyon – Tavasz (természetfilm) Csalétek (rövid természetfilm) Régi filmfelvételen keltették életre a kihalt tasmán tigrist (videóval) Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam