2020. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímaváltozás: Sir David Attenborough és a tények

A BBC One televíziós csatorna megbízásából „sürgősséggel” készülő alkotásban Sir David Attenborough, a legendás természetfilmes szigorúan csak a már feltárt tényeket dolgozza fel.

„A tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy ha a következő évtizedben nem cselekszünk radikálisan, visszafordíthatatlan károkat okozunk a természetben, társadalmaink pedig összeomlanak” – idézte a BBC Sir David Attenborough szavait a természetfilmes új, a tervek szerint még idén tavasszal bemutatandó dokumentumfilmjéből, amely egyelőre a Klímaváltozás: a tények munkacímet viseli.

Fotó: greenfo.hu

A legendás természetfilmes legújabb munkája, mint a címe is jelzi, a már jelenleg is zajló éghajlati katasztrófa hatásaival foglalkozik.

A BBC One televíziós csatorna megbízásából „sürgősséggel” készülő alkotásban Attenborough szigorúan csak a már feltárt tényeket dolgozza fel.

A Climate Change – The Facts (Klímaváltozás – A tények) című filmjében nemcsak a bolygót fenyegető problémákkal, hanem a lehetséges megoldásokkal is foglalkozik. A természettudós szerint a legijesztőbb, hogy a környezet sokkal gyorsabban változott, mint azt képzelték nagyjából 20 évvel ezelőtt. A filmben klimatológusokkal és meteorológusokkal folytat interjút a természettudós, emellett pedig megismerhetjük az utóbbi idők pusztító természeti jelenségeit (mint például a legutóbbi kaliforniai erdőtüzet), valamint az a mögött meghúzódó tudományos tényeket. Emellett azt is megnézhetjük, már most milyen hatása van a globális felmelegedésnek.

Attenborough a dokumentumfilmben megjegyzi:

ijesztőnek hangzik, de ha nem történik valamilyen drasztikus változás a következő 10 évben, visszafordíthatatlanul elpusztul a természet, és végignézhetjük a saját társadalmunk összeomlását.

Neked ajánljuk
Az Alpok hercege (természetfilm) Rövidfilm arról, hogyan készül egy csodálatos természetfilm a hortobágyi vadlovakról Hogyan változtatták meg a farkasok a folyókat – és a Yellowstone Parkot Hulladékmentesítési pályázat egyetemistáknak Zavarták a nagy fák a panorámát a Balatonnál, gázolajjal locsolták, hogy ne nőjenek
Tovább a forrásra: greenfo.hu
Vissza
Hírfolyam