2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hol máshol üldögélne egy hiúz, mint egy floridai autópálya melletti villanypóznán?

Láttak már hiúzt egy villanypózna tetején ücsörögni? És némi unszolás hatására rezignáltan visszaereszkedni a magasból a földre? Itt a lehetőség! Floridában ugyanis filmre vettek egy példányt egy autópálya közelében.

Floridában alapvetően nem túl meglepő, ha hiúzt lát az ember: a pumák mellett ez a másik nagymacska, ami őshonos az államban, még a legsűrűbben lakott területeken is gyakran feltűnik, és nem is fenyegeti a kihalás veszélye.

A hiúz békésen ücsörgött a villanypózna tetején, míg le nem tessékelték onnan Fotó: WBBH-TV

A hiúzok amellett, hogy remek úszók, fára mászásban is jók, többek közt ennek köszönhetik, hogy sem a természetes ellenségeik, sem a vadászok nem ölik őket halomra, de az így is

elég ritka, hogy egy autópálya melletti villanypóznán üldögéljenek, ugyanakkor pont ez történt egy példánnyal.

A hiúzt az I-75-ös autópálya mellett szúrták ki, és gyorsan hívtak is hozzá egy emelőkosaras autót, hogy lezavarják a pózna tetejéről. A helyi média szerint közben a feszültséget is lekapcsolták a vezetékekben, nehogy agyoncsapja az áram az állatot.

A hiúz eleinte nem nagyon akart lemászni, de miután eleget böködték, csak rávette magát a dologra, és szép lassan leereszkedett, aztán azzal a lendülettel el is rohant a helyszínről.

A nem mindennapi jelenetet itt nézhetik meg:

Neked ajánljuk
A tájpolitikák fontosságára hívja fel a figyelmet a táj nemzetközi napja Dizájnerkollekcióban kapnak második életet a Levi's farmerek Elindult a klímavédelemre mozgósító nemzetközi koncertsorozat Mennyi víz van a Földön? (videó) Az unió elválasztaná az ocsút a búzától
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam