2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új magyar filmsorozat indul: Akcióban a természet őrzői

A természetvédelmi őrök áldozatos munkájának szélesebb körű megismerésére jó alkalmat teremt az Akcióban a természet őrzői című nyolcrészes filmsorozat – jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a filmsorozatot bemutató rendezvényen Budapesten.

A nemzeti parki igazgatóságok 1,6 milliárd forintból fejlesztik ebben az uniós költségvetési ciklusban a természetvédelmi őrszolgálat hatékonyságát, mondta el az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott eseményen Rácz András.

A környezetügyért felelős államtitkár tájékoztatása szerint összesen 250 természetvédelmi őr dolgozik az igazgatóságok szervezetében, akik kiemelt feladata 849 000 hektár védett természeti terület, 2 millió hektár Natura 2000 terület, valamint a védett növény- és állatfajok, illetve 38 000 nyilvántartott régészeti lelőhely megóvása – olvasható az Agrárminisztérium közleményében.

Egy természetvédelmi őr átlagosan több mint 8000 hektáron végzi a tevékenységét, a munkatársak évente több mint ezer esetben látnak el közös szolgálatot a rendészeti szervekkel. A szolgálatellátások elemzése azt mutatja, hogy

nagyszámú, természetet veszélyeztető vagy károsító cselekmény hiúsul meg a természetvédelmi őrök jelenléte miatt.

Rácz András szerint fontos, hogy a természetvédelmi őrök áldozatos munkáját a szélesebb nyilvánosság is megismerhesse, amire jó alkalmat teremt az Akcióban a természet őrzői című nyolcrészes filmsorozat.

A Filmdzsungel Stúdió mindent megtett azért, hogy kameráikkal és a film erejével bemutassák a természetvédelmi őrök áldozatos munkáját, melynek célja a veszélyeztetett élőhelyek és fajok megóvása

 – mondta a környezetügyért felelős államtitkár. A rendezvényen ismertették azt is, hogy az V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivált idén május 24–26. között rendezik meg Gödöllőn. A többnapos esemény természet- és környezetvédelmi programmá nőtte ki magát, amelynek fókuszában az ember és a természet közti kapcsolat áll.

Neked ajánljuk
Az áruházláncok az importáruk favorizálásával tönkreteszik a magyar élelmiszeripart (képgalériával) Erősnek ígérkezik az idei hülyeállatfotó-verseny (képgalériával) Belsőséges fények egy dán dizájner műhelyéből Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: hellovidek.hu
Vissza
Hírfolyam