2019. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Leonardo DiCaprio megint szól, hogy kinyírjuk a Földet (videóval)

Forrongó jég címmel június 12-én érkezik a magyar HBO GO-ra Leonardo DiCaprio legújabb, környezetvédelemmel kapcsolatos dokumentumfilmje. A Forrongó jégben a színész produceri feladatokat vállalt, és ő narrálja a filmet. A rendező Leila Conners, sok hasonló témájú alkotás készítője.

A dokumentumfilm arra keresi a választ, hogy vissza tudjuk-e fordítani a klímaváltozást. Bemutat néhány lehetséges utat, ahogy csökkenteni lehetne a széngáz-kibocsátást az atmoszférába, hogy enyhítsük a globális felmelegedést. Alkotói felteszik a kérdést, hogy vajon időben vagyunk-e még, s hogy van-e egyáltalán kreativitásunk, találékonyságunk és technológiánk ahhoz, hogy visszaállítsuk az egyensúlyt.

A Forrongó jég plakátja Fotó: pbs.twimg.com

DiCaprio régóta foglalkozik a klímaváltozás kérdésével, legismertebb munkái a témában a 2007-es Az utolsó óra és a 2016-os Özönvíz előtt című dokumentumfilmek voltak, de producerként segítette a Plastic Ocean című, környezetvédelemmel foglalkozó filmet is. A színész befektetője az egyik növényi alapú húst előállító cégnek, a Beyond Meatnek. Amikor átvette élete első Oscar-díját, akkor is a klímaváltozásról beszélt, és a globális felmelegedés veszélyeire hívta fel a figyelmet.

A film előzetese:

Neked ajánljuk
Az éghajlatváltozás éppen most történik, így alkalmazkodunk A dunavirág mentőakció (természetfilm) Magyarország is részt vesz az amazóniai esőerdők védelmében Hamarosan babot is termeszthetünk a Holdon és a Marson Mintha elpusztított fák kísértetei között járnánk
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam