2020. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új kezdeményezéssel mentené meg a Földet a Vasember, de most a valóságban

A szuperhőst alakító színész, miután előadást tartott elismert szakemberek előtt a Marvel-univerzumról, a Vasember ruháinak fejlődéséről, illetve saját drogfüggőségéről, és úgy tűnt, hogy csak szórakoztatni ment a nagyérdeműt, bejelentette egy új tudományos szervezet megalapítását.

Robert Downey Jr. neve mára egybefonódott a Marvel-filmek Vasemberével, a milliárdos tudóssal, ami nem csoda, hiszen már 11 éve személyesíti meg a karaktert. A híres színész a héten meglepő húzással állt elő az Amazon gépi tanulással, automatizációval és robotikával foglalkozó re:MARS nevű konferenciáján: bejelentette a Footprint Coalition nevű tudományos szervezet megalapítását.

Az új szervezet célja, hogy a robotika, a mesterséges intelligencia és a technológia adta lehetőségeket kiaknázva egy évtized alatt látványosan csökkentsék az emberiség karbonlábnyomát. Minél nagyobb a karbonlábnyom, annál nagyobb az éghajlatváltozásra mért hatás.

Robert Downey Jr. a re:MARS konferencián, Las Vegasban Fotó: businessinsider.com/Julie Bort

„Félreértés ne essék, nem játszom meg azt, hogy értem azokat az összetett problémákat, amelyekkel fajként állunk szemben, csak mert a színészi munkám során egy géniuszt alakítok” – mondta Robert Downey Jr.

A színész ígérete szerint az egyelőre még működő honlappal sem rendelkező szervezet hivatalosan 2020 áprilisában kezdi meg munkáját, ő pedig kiemelt projektjének fogja tekinteni azt az indulást követő 11 évben. Az ötletről pár hónappal ezelőtt egyeztetett számos, robotikával és nanotechnológiával foglalkozó szakemberrel, de azt pontosan még nem tudni, hogy hogyan és milyen módon kívánják elérni céljukat.

Íme videón is egy részlet a színész felszólalásából:

Neked ajánljuk
Masztodonok, a jégkorszak óriásai (dokumentumfilm) Masztodonok, a jégkorszak óriásai (dokumentumfilm) Forradalmasítaná a szélerőművek gyártását a GE Kreatív alkotások vécépapír-gurigából Kaliforniában 2035-től csak tisztán elektromos autókat lehetne forgalmazni
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam