2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szívbemarkoló videó arról, hogyan búcsúzott el gondozójától az idős csimpánz

Mama, az 59 éves csimpánz hosszú éveken át élt egy holland állatkertben, ahol rendívül szoros és különleges kapcsolatot alakított ki egykori gondozójával, Jan van Hooff etológussal.

Az utrechti egyetem viselkedésbiológia tanszékének professzora 1972-ben találkozott először a kedves természetű csimpánzzal. Jan van Hooff részt vett az állatkert híres csimpánzkolóniájának létrehozásában, s végig figyelemmel követte Mama sorsának alakulását. 2016-ban az idős állat rövid idő leforgása alatt rendkívül legyengült, sem enni, sem inni nem tudott, s nem fogadta el az ételt a gondozóktól.

Amikor Hooff értesült Mama állapotáról, azonnal hozzá utazott. Szívbemarkoló volt a találkozásuk: amikor a csimpánz felismerte régi barátját hihetetlenül megörült neki, hosszasan ölelte a férfit, és el sem akarta engedni. Mama tőle még az ételt is elfogadta. A csimpánz nem sokkal a találkozásuk után elpusztult, de úgy távozott, hogy szeretett barátjától még el tudott búcsúzni. 

Neked ajánljuk
Furcsa delfinpusztulás a holland partoknál Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet Jeff Bezos az űrig ment, hogy felismerje, mi forog kockán
Tovább a forrásra: erdekesvilag.hu
Vissza
Hírfolyam