Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 8., Dénes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Csernobil sorozat letaszíthatja a trónjáról a Trónok harcát (videóval)

A Csernobil-sorozat váratlan sikert hozott az HBO számára, még a Trónok harca nézettségi adatait is képes volt túlszárnyalni. Sok találgatás folyik azzal kapcsolatban, hogy mi lehet az oka a sorozat világsikerének.

A több mint harminc évvel ezelőtt katasztrófát, amely egész Európát fenyegette, az HBO Jared Harris, Emily Watson és Stellan Skarsgård főszereplésével filmesítette meg.

Fotók: HBO Go

A sorozatnak sikerült az, ami még a Trónok harcának sem: átlépte az 50 százalékos digitális nézettséget (a nézők 52 százaléka az HBO Go platformon követte a sorozatot), amely a fantasy sorozat esetében 46 százalék volt.

„A Csernobil megmutatta, hogy egy nagyszerű sorozat megtalálja a maga közönségét. Nem lehetnék ennél büszkébbek és boldogabbak” – nyilatkozta a HBO egyik vezetője Casey Bloys.

A minisorozat kreátora, Craig Mezin viszont a közösségi médián keresztül üzent – a filmnek köszönhetően megnőtt katasztrófaturizmus – kapcsán, és arra figyelmeztet, hogy

továbbra sem tanácsos a Zónába, azaz a katasztrófa helyszínére látogatni.

A különböző túraszervező vállalatok már májusban is 30 százalékkal több látogatót fogadtak, a foglalások száma pedig már most 40 százalékkal magasabb augusztusig bezárólag.

Neked ajánljuk
Izgalmas ismeretterjesztő műsorokat tett mindenki számára elérhetővé az M3 Vajon megéri Csernobilban naperőművet működtetni? Vitorlát bontott a legújabb környezetbarát cipőkollekció A felesleges felhalmozásnak a környezeti ára is nagy Több milliárd ember tartózkodási helyét árulja el a Google a járvány alatt
Tovább a forrásra: contextus.hu
Vissza
Hírfolyam