2021. február 26., Edina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Leonardo DiCaprio új dokumentumfilmjében megmutatja a hadsereget, amely megmentheti a Földet (videóval)

„Fordulóponthoz érkeztünk. Vagy hagyjuk, hogy megfulladjunk, elégjünk, éhen haljunk a klímaváltozás következtében, vagy együtt újításokat hozhatunk” – hangzik el a Forrongó jég című filmben, amelynek Leonardo DiCaprio a producere és narrátora.

„Az elmúlt 250 év alatt a történelem legnagyobb tudományos kísérletét vezényeltük le. 1,4 billió tonna szenet juttattunk a légkörbe az ipari forradalom kezdete óta. Ez pedig megváltoztatta az általunk ismert Földet, különösen a sarkvidékeket. Nemrég felfedeztük, hogyan távolítsuk el a szenet a légkörből, ezzel esélyt kapva, hogy visszafordítsuk a folyamatot. Ami az emberi történelem példa nélküli teljesítménye lenne”

– ezzel a kijelentéssel vezeti fel a Forrongó jeget DiCaprio, aki már régóta foglalkozik a klímaváltozás problémáival és a megoldási lehetőségekkel, sokat tesz azért, hogy minden lehetséges módon felhívja a figyelmet a problémákra.

Fotó: imdb.com

Míg DiCaprio a korábbi alkotásokban a problémákat mutatta be,  most a megoldásokat keresi. Olyan technológiai újítást, amivel megállítható lehet a Föld pusztulása. A befektetőket is arra buzdítja, hogy a zöldcégekbe invesztáljanak.

A filmben olyan tudósok szólalnak meg, akik már több évtizede kutatják a klímaváltozás okait, elemzéseket, vizsgálatokat végeznek, és közben új megoldásokat is keresnek. Ők pedig úgy látják, hogy egyre aggasztóbb a helyzet.

A megszólalók szerint a veszély igen komoly, de most még visszafordítható, ha időben cselekszünk.

A film azt sugallja, hogy a megoldások itt vannak a kezünkben, most már csak tömegesen kellene alkalmazni őket. Arra is felhívja a figyelmet, hogy gazdaságilag is fontos a zöldgazdaság, egyre jobban megéri a zöldtechnológiákba fektetni. Egy megújuló energiaforrásokkal foglalkozó vállalkozás munkatársa azt mondja a filmben:„Részese vagyok a hadseregnek, ami remélhetőleg megmenti a Földet.” Majd egy másik hozzáteszi:

„Fordulóponthoz érkeztünk. Vagy hagyjuk, hogy megfulladjunk, elégjünk, éhen haljunk a klímaváltozás következtében, vagy együtt újításokat hozhatunk.”

A film spanyol felirattal már megtekinthető a YouTube-on:

Neked ajánljuk
Amerika vad évszakai – Tél (természetfilm) Február utolsó napjáig várják a nevezéseket a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra (videóval) Globális vészhelyzetnek nyilvánította a klímaváltozást Szingapúr Madárodúkat kapnak óvodák a Zöld Dunakanyar Program részeként Nem csak a klímaváltozás hozhat extrém időjárást
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam