2020. január 29., Adél
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez a Justin Bieber videó indította el a turisták és influenszerek áradatát Izlandra

Felelőtlen influenszerek ellen harcol Izland. A skandináv ország a Facebookon és az Instagramon indított felvilágosító kampányt, például azon látogatók ellen, akik Justin Biebernek a szigetállamban készített klipje kapcsán látogatnak el Izlandra, teremtenek veszélyes helyzeteket, és teszik tönkre a természetet.

Izland különleges és gyönyörű sziget, ahol a látogatók rendkívül szép fotókat és videókat készíthetnek. Ám az influenszerek egy része senkire és semmire sincsen tekintettel.

Aktivisták és helyi turisztikai szolgáltatók, mint az Inspired by Iceland ezért kampányt indítottak annak érdekében, hogy felhívják rá a felhasználók figyelmét, milyen veszélyes helyzeteket teremtenek a felelőtlen magatartásukkal.

Gudmundur Ingi Gudbrandsson környezetvédelmi és természeti erőforrásokért felelős izlandi miniszter kijelentette:

akár egyetlen híres személy felelőtlen cselekményei is drámai következményekkel járhatnak, ha tömegek kezdik el követni az illető által mutatott rossz példát. A rengeteg követő letapossa a virágzó mezőket, csak hogy a közepében fekve elkészíthesse ő is ugyanazt a képet, amit ezernyi másik ember.

Ez az Izlandon készített Justin Bieber klip hajt sok rajongót a skandináv országba:

A szigetországot elárasztó influenszerek egy része túl közel merészkedik például a gejzírekhez, a hőforrásokhoz, a vulkánokhoz és a lávamezőkhöz azért, hogy minél jobb és vakmerőbb álló- és mozgófelvételeket készíthessen. Nem tartják tiszteletben a helyi törvényeket és íratlan szabályokat.

Michalina Okreglicka fotós szerint napjainkban minden a tökéletes kép elkészítéséről szól. Még sosem látott annyi hülyeséget és olyan felelőtlen magatartást, mint amennyit az utóbbi időszakban Izlandon.

A jelenség a helyi lakosokat is egyre jobban bosszantja. Például azért, mert a bajba kerülő influenszereket a helyi mentőcsapatoknak kell kimenteniük sok erőfeszítés és nem kis költségek árán.

Neked ajánljuk
A legfrissebb űrfelvételek az ausztráliai bozóttüzekről (videó) Először észleltek kardszárnyú delfineket a szicíliai tengerszorosban (videóval) Nem csak a futókörnél, a körkörös gazdaságban is jeleskedik az Adidas 2020 – a szuperév Hófehér fuga vegyszer nélkül, házilag
Tovább a forrásra: sg.hu
Vissza
Hírfolyam