2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatóság titka (dokumentumfilm)

A fenntarthatóság titka (Cowspiracy: The Sustainability Secret) úttörő környezetvédelmi dokumentumfilm volt 2014-es bemutatásakor. A filmben Kip Andersen sajátos módszerekkel keresi a megoldást arra, hogyan lehet megvédeni a Földet a következő generációk számra, mutatja be bolygónk legpusztítóbb iparágát, az élelmiszeripart, és azt kutatja, hogy a világ legnagyobb környezetvédő szervezetei miért félnek beszélni erről a témáról.

Az állattartás a legfőbb oka az erdőirtásnak, a vízfogyasztásnak és a környezetszennyezésnek. Több üvegházhatású gáz kibocsátásáért felelős, mint a közlekedési ágazat, valamint az esőerdők pusztulásának, a fajok kihalásának, az élőhelyek eltűnésének, a termőtalaj eróziójának, az óceáni halott zónáknak és szinte minden más környezeti problémának is ez a fő hajtóereje.

Mégis folytatódik, szinte teljesen megkérdőjelezetlenül.

Felkeresve a környezetvédelmi mozgalom vezetőit, Andersen arra lesz figyelmes, hogy szándékosan elutasítják az állattartás témájának megvitatását, míg az ágazat tényeinek kiszivárogtatói és feltárói a saját szabadságát, sőt életét fenyegető kockázatokra figyelmeztetik, ha továbbra is kitart.

Olyan tanulságos, mint a Blackfish, és annyira ösztönző, mint a Kellemetlen igazság. Ez a megdöbbentő, mégis humoros dokumentumfilm feltárja a nagyüzemi állattartás bolygónkra gyakorolt, szélsőségesen pusztító környezeti hatását, és utat kínál növekvő népességünknek a globális fenntarthatóság felé.

Neked ajánljuk
Saját kertjében forgatja új sorozatát David Attenborough Lélegzetelállító videó a Nap egy évtizedéről A Facebook is a tiszta energiát lájkolja Az Európai Bizottság elnökéhez fordult segítségért Áder János A kihalás szélén áll a makifélék csaknem egyharmada, az északi simabálna és a mezei hörcsög is
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam