2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fair trade – Ami jár, az jár (dokumentumfilm)

A november 12-17. között megrendezésre kerülő Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentum Filmfesztiválon vetítésre kerülő filmek egyike a Fair trade – Ami jár, az jár című dokumentumfilm. A szabadpiac három szereplője felelősséget vállal saját és az utánuk következő generációk tetteiért: fenntartható gazdálkodásba kezdenek. 

Hárman új utat törnek a fenntartható gyapottermesztés, a hulladékmentes divat és a biogazdálkodás területein, tisztességes munkakörülményeket teremtve, és megküzdve a biotermesztés és a költséghatékonyság hátulütőivel a szabadpiacon belül. A film górcső alá veszi a neoliberális gazdasági modellt, és ösztönző szemléletet kínál a néha reménytelennek tűnő helyzetekre.

A filmfesztivál programja a verzio.org honlapon érhető el.

Íme, a film beharangozója:

Neked ajánljuk
Antarktisz – Egy év a jégen (többszörösen díjnyertes dokumentumfilm) Patanyomok: Patkolás, Nehéz ellés (dokumentumfilmek) A Lidl Magyarország az élelmiszerláncok közül elsőként csatlakozott Magyarország Állatvédelmi Kódexéhez Magyar kutatás: előre jelezhetők lesznek a kártevők és a kórokozók Az elszabaduló felmelegedés esélyét a részeredményeket hozó klímacsúcs csak csökkenteni tudta
Tovább a forrásra: verzio.org
Vissza
Hírfolyam