2020. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Drasztikus módon védik az orrszarvúkat a legyilkolásuktól

Dél-Afrikában az orvvadászok főleg ázsiai piacra ölnek meg orrszarvúkat a tülkükért. Kétféle durva, de hathatós módszert találtak ki az őket védelmezők arra, hogyan védjék meg az állatok életét a tülkükre vadászóktól. 

Az alábbi, 2013-as rövid riportban arról tudósítanak, hogy az azt megelőző évben a dél-afrikai orrszarvú-populáció 3 százalékát semmisítették meg az orvvadászok a tülkükért, amelyeknek elsősorban az ázsiai országokban (különösen Kínában) tulajdonítanak mindenféle boszorkányos erőt. A hatóságok azonban tulajdonosokkal és nemzeti parkok vezetőivel együtt külön technikákat dolgoztak ki az orvvadászok fellépésének megakadályozására: a befogott, elaltatott orrszarvúk tülkébe az emberre halálos mérget injektáltak, és vörösre festették, így nullára csökkent a piaci értéke. Az állatok szarva más szempontból sértetlen maradt.

Ebben a három évvel ezelőtti tudósításban már drasztikusabb megoldással operáltak dél-afrikai nemzeti parkos munkatársak: ők maguk vágták le az orrszarvúk tülkét, hogy ne ölhessék meg őket a szarvukért az orvvadászok.

Neked ajánljuk
A krokodilok földje (természetfilm) A krokodilok földje (természetfilm) Új énekesmadár-fajtákat fedezték fel Indonéziában (videókkal) Lefolyótisztítás házi praktikákkal Davosban fújt riadót a német kancellár
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam