Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 3., Buda, Richárd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Viharban született karibi dallamok

A karibi térség és a csendes-óceáni kis szigetországok földrajzi helyzetükből fakadóan rendkívül védtelenek a klímaváltozás következményeivel szemben. A 1.5 Stay Alive című dokumentumfilm azt szeretné megmutatni, milyen érzékeny és veszélyes szimbiózisban élnek a karibi térség lakói az őket körülvevő vízzel.

A dokumentumfilmben bemutatott embereknek a szó legszorosabb értelmében véve az életük függ a tengerszint emelkedésétől és az extrém időjárási jelenségektől – miközben ökológiai lábnyomuk szinte a nullával egyenlő, vagyis kibocsátásukkal alig járultak hozzá a globális a felmelegedéshez.

Mit jelent számukra az 1,5 Celsius-fokos globális hőmérséklet-emelkedés? Mit jelent majd a 2 fokos? A film – amely teljes terjedelmében ide kattintva érhető el – ezekre a kérdésekre keresi a választ helyi lakosok, tudósok és klímakutatók megszólaltatásával.

Forrás: Youtube/greenplanetfilms
Neked ajánljuk
Az Orchidea-sziget csodái (természetfilm) Milyen kihívásokkal néznek szembe a klímamodellek alkotói? Hazánk több mint 145 millió euró támogatást kap árvízvédelemre és vízgazdálkodás fejlesztésére Újabb érdekességek derültek ki a marsi vízről Az illegális szemetelőket nem fékezi meg a járvány
Tovább a forrásra: budapestwatersummit.hu
Vissza
Hírfolyam