2020. november 24., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Viharban született karibi dallamok

A karibi térség és a csendes-óceáni kis szigetországok földrajzi helyzetükből fakadóan rendkívül védtelenek a klímaváltozás következményeivel szemben. A 1.5 Stay Alive című dokumentumfilm azt szeretné megmutatni, milyen érzékeny és veszélyes szimbiózisban élnek a karibi térség lakói az őket körülvevő vízzel.

A dokumentumfilmben bemutatott embereknek a szó legszorosabb értelmében véve az életük függ a tengerszint emelkedésétől és az extrém időjárási jelenségektől – miközben ökológiai lábnyomuk szinte a nullával egyenlő, vagyis kibocsátásukkal alig járultak hozzá a globális a felmelegedéshez.

Mit jelent számukra az 1,5 Celsius-fokos globális hőmérséklet-emelkedés? Mit jelent majd a 2 fokos? A film – amely teljes terjedelmében ide kattintva érhető el – ezekre a kérdésekre keresi a választ helyi lakosok, tudósok és klímakutatók megszólaltatásával.

Forrás: Youtube/greenplanetfilms
Neked ajánljuk
TED: Környezetvédelem – A szeretet forradalma (videó) David Attenborough filmjéből megtudhatjuk, miért lesz valóság a Holnapután című film (videóval) Emberéleteket követelt a Fülöp-szigeteken végigsöprő tájfun Pszichológusok ingyenes online előadásokkal segítik a lelki egészség megőrzését a járvány idején Fantasztikus képek egy lápvidékről, ahol idomított kormoránok fogják a halakat (képgalériával)
Tovább a forrásra: budapestwatersummit.hu
Vissza
Hírfolyam