2022. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élőben nézhető a pécsi állatkert fókapárja

A pécsi állatkert és a csodalatosmagyarorszag.hu együttműködésében a fókamedencéhez kihelyezett webkamerának köszönhetően már élő internetes közvetítés keretében is végigkísérhetik az érdeklődők az intézmény nagy népszerűségnek örvendő fókapárjának mindennapjait.

Az állatkert felhívta rá a figyelmet, hogy a fókák rendkívül látványos és izgalmas vízi élete tárul a látogatók szeme elé: játszanak, szeretgetik egymást, buborékokat fújnak, sőt, aki reggelente ránéz az élő videóra, még azt is láthatja, ahogy a medence alján „szunyókálnak”.

Donka és Bonifác ugyanazon a napon, 2015. július 16-án született: a hím a nyíregyházi állatkertben, míg a nőstény a németországi Augsburg vadasparkjában látta meg a napvilágot.

Donka Pécsre érkezésekor meglehetősen félénk volt, napokig a medence alján feküdve ismerkedett új helyével és párjával. Az etetések alkalmával is csak lopva mert elcsenni egy-egy heringfalatot. Ma már ügyesen tréningezik, akárcsak Bonifác, és pécsi otthonával is megbarátkozott.

Fotó: csodalatosmagyarorszag.hu

Bonifác színe sokkal világosabb párjáénál. Közel másfél évig az állatkert egyetlen fókája volt, ezért rendkívül szoros köteléket alakított ki gondozóival, ebben az időszakban az emberek jelentették számára a társaságot. Okos, könnyen tanuló fóka. Az apróra vágott hering a kedvence, de néha más halakat (pl. apróra vágott makrélát vagy kapellán lazacot) is jóízűen elfogyaszt. Donkát a kezdetektől fogva nagyon szereti, találkozásuk szerelem volt első látásra.

Donka és Bonifác élete ide kattintva követhető élőben.

Neked ajánljuk
Sok ezer gyermek látta már a pécsi állatkert élményközpontját A tervező, aki szőttesekkel mesél az erdőről Vad Uganda (természetfilm) Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába Tornádókkal kísért hózáporok Görögországban
Tovább a forrásra: csodalatosmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam