2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Karantén-sziget a Tisza-tavon (videó)

Ljasuk Dimitry a Tisza-tó legvagányabb arca. És nem csak azért, mert most egy lakatlan szigeten vészeli át a nehezebb időket.

Az egriugyek.hu honlap munkatársai másfél évvel ezelőtt találtak rá Ljasuk Dimitry egyik kisfilmjére (Legjobb 8 kaland a Tisza-tavon), amelyben zseniálisan mutatta be a Tisza-tó csodáit. Azóta is számos újabb beszámolóval rukkolt elő a tóról, és ő volt az, aki a Tisza kiskörei szakaszánál felgyülemlett szeméttömeg kapcsán bemutatta, kinek köszönhető az egész (Brutális szemét a Tiszán – Ez a te műved, ember!)

Ljasuk Dimitry most a Tisza-tó egyik apró szigetéről küldött egy videót, ahová önkéntes karanténba vonult.

„A kunyhó, amit a téli filmem forgatására állítottam fel – de a tél elmaradt –, most befogadott engem, és itt maradok otthon. Nomád körülmények között élek, de azt hiszem, most mindenkire ráfér, hogy egy kicsit vagy nagyon visszavegyünk, és kilépjünk a komfortzónánkból. Ezzel a kis bejelentkezéssel próbálok mosolyt csalni az arcotokra ezekben a nehéz időkben” – írja filmje bevezetőjeként.

Íme, az önkéntes karantén körülményei:

Neked ajánljuk
A Húsvét-sziget elveszett világa – Drámai összeomlás? (dokumentumfilm) Szeptemberre halasztották a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált Filmkészítő maraton a környezettudatos gondolkodásért Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: egriugyek.hu
Vissza
Hírfolyam