2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Két rövidfilm híres angol színészekkel a klímaváltozás megállításáért (videókkal)

Naomie Harris brit színésznő, a James Bond-filmek sztárja és Brian Eno brit zenész is közreműködött abban a rövidfilmben, amely a klímaváltozás elleni cselekvést követelőket támogatja.

A Skyfall, a Spectre és a bemutatás előtt álló No Time To Die című 007-es mozik Eve Moneypennyje a hangját adta az animációnak, amely a fenyegető klímaváltozáson kívül bemutatja az egyre gyorsuló fajpusztulás veszélyét is.

„Büszke vagyok, hogy a hangomat kölcsönözhettem a projektnek, amely reményeim szerint arra készteti a nézőket, hogy sürgősen álljanak az Extinction Rebellion (Kihalási lázadás) mozgalma mögé” – írta közleményében Harris a film csütörtöki bemutatása előtt.

A We Must Act Now (Most kell cselekednünk) című film az első darabja annak a két animációnak, amely az Extinction Rebellion támogatására készült. A mozgalom Nagy-Britanniából indult és ezreket indított békés tüntetésekre a klímaváltozás lassításáért tavaly.

A második, Climate Crisis, and Why We Should Panic (Klímaválság, és miért kell pánikolnunk) című rész, amelynek Keira Knightley brit színésznő kölcsönzi a hangját, a globális felmelegedés elleni azonnali akcióért áll ki.

A kisfilmek zenéjét Brian Eno, a Roxy Music egykori billentyűse szerezte.

Neked ajánljuk
Steve Cutts: A fordulópont (animáció) A pusztulás szépsége: szökőárszerű hullámok, jéghegyek összeomlása (videó) A Led Zeppelinről neveztek el egy új békafajt 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam