2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagyszabású faültetésért kampányol két brazil művész (videóval)

Gil, az egyik legnépszerűbb brazil gitáros-énekes a kampányt saját szerzeményével indította, a Refloresta (Erdősítés) című dalt vasárnap este adta elő egy brazil tévéműsorban. Társát, Sebastiao Salgado fotográfust a háborús övezetekben és a pusztuló természetről készített felvételei tették híressé.

Két ismert művész, Sebastiao Salgado fotós és Gilberto Gil zenész kampányt indított, hogy évente egymillió fát ültessenek Brazíliában.

A videoklip, amelyben Gil haja színpompás növényzetté változik, és körülötte trópusi madarak repkednek, családi vállalkozás, Gil fiai zenélnek benne, a producer Salgado fia, Julian.

Sebastiao Salgado fotográfust a háborús övezetekben és a pusztuló természetről készített felvételei tették híressé. 2019-ben a német könyvszakma békedíjjal tüntette ki.

A Párizsban élő fotós a brazil Minas Gerais állambeli Aimorésben 1998-ban létrehozott Instituto Terra (Föld Intézet) nevű szervezetével évtizedek óta küzd az újraerdősítésért. A szervezet már fák millióit ültette el az állam Vale do Rio Doce régiójában.

A 77 éves fotós tavaly nemzetközi kampányt folytatott az őslakosok koronavírus elleni védelméért, támogatói között volt Gil Gilberto mellett Gisele Bündchen szupermodell, valamint Brad Pitt is.

Neked ajánljuk
Egy fiatal svéd nő mindennapjai a természethez közel (videók) Új erdőt létesít az Ipoly Erdő Zrt. Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba Honnan szerzi majd az EU az akkumulátorokhoz szükséges nyersanyagokat?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam