2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagyszabású faültetésért kampányol két brazil művész (videóval)

Gil, az egyik legnépszerűbb brazil gitáros-énekes a kampányt saját szerzeményével indította, a Refloresta (Erdősítés) című dalt vasárnap este adta elő egy brazil tévéműsorban. Társát, Sebastiao Salgado fotográfust a háborús övezetekben és a pusztuló természetről készített felvételei tették híressé.

Két ismert művész, Sebastiao Salgado fotós és Gilberto Gil zenész kampányt indított, hogy évente egymillió fát ültessenek Brazíliában.

A videoklip, amelyben Gil haja színpompás növényzetté változik, és körülötte trópusi madarak repkednek, családi vállalkozás, Gil fiai zenélnek benne, a producer Salgado fia, Julian.

Sebastiao Salgado fotográfust a háborús övezetekben és a pusztuló természetről készített felvételei tették híressé. 2019-ben a német könyvszakma békedíjjal tüntette ki.

A Párizsban élő fotós a brazil Minas Gerais állambeli Aimorésben 1998-ban létrehozott Instituto Terra (Föld Intézet) nevű szervezetével évtizedek óta küzd az újraerdősítésért. A szervezet már fák millióit ültette el az állam Vale do Rio Doce régiójában.

A 77 éves fotós tavaly nemzetközi kampányt folytatott az őslakosok koronavírus elleni védelméért, támogatói között volt Gil Gilberto mellett Gisele Bündchen szupermodell, valamint Brad Pitt is.

Neked ajánljuk
Csalétek (rövid természetfilm) A Nagy-korallzátony (természetfilm) Folytatódik a településfásítási program Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam