2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szeptemberre halasztották a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált

Az eredetileg tervezett májusi időpont helyett szeptember 10. és 12. között rendezik meg az idei Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált a járványhelyzet miatt. A kísérőrendezvények pályázatainak jelentkezési határideje május 30-ra módosult. Az idei esemény fókuszában a bolygónk áll.

A témaválasztással a szervezők célja felhívni a figyelmet arra, hogy

a fenntarthatóság csak úgy valósítható meg, ha a Föld ökológiai egyensúlyát fenntartjuk, mert ha ez az érzékeny egyensúly felborul, annak visszafordíthatatlan következményei lehetnek.

A fesztivál kísérőrendezvényére, az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokra idén 2000 film érkezett a világ minden tájáról. A legjobb alkotásokat szeptember 4. és 12. között láthatják az érdeklődők Gödöllőn, valamint országszerte több helyszínen és a helyi, városi tévécsatornákon.

A rendezvény korábban Nemzetközi Természetfilm Fesztivál néven futott  Fotó: godollofilmfest.com

A vetítési programok júniustól lesznek elérhetők a www.godollofilmfest.com oldalon.

Továbbra is élnek az esemény kísérőprogramjainak pályázatai, amelyekre május 30-ig lehet nevezni.

A fesztivál megszokott programjai – a Trash Art Magyarország elnevezésű szoborkiállítás, az Ember és Természet, a Varázslatos Magyarország és a Trans Natura fotókiállítás – mellett több új program is júliustól lesz megtekinthető Gödöllőn.

Neked ajánljuk
A Húsvét-sziget elveszett világa – Drámai összeomlás? (dokumentumfilm) Filmkészítő maraton a környezettudatos gondolkodásért Folyamatosan frissülő, interaktív térkép a koronavírus terjedéséről Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam