2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vad víz – Aqua Hungarica (filmajánló)

A WWF Magyarország ajánlásával június 3-tól mozikba került új magyar természetfilm hazánk legkülönlegesebb vízi és vízközeli életközösségeit mutatja be, rendkívül látványos képsorokkal. 

Fehér Zoltán csodálatos alkotásáról itt írtunk korábban

A kis-balatoni vadon gazdag mocsárvilágától az Aggteleki Nemzeti Park párás, érintetlen erdőségein át a Hévízi-tó víz alatti dzsungeléig számos hazai táj mutatja meg eddig ismeretlen arcát a 72 perces filmben.

A közelről apró sárkánynak tűnő foltos szalamandrák, a nádi farkasnak is nevezett aranysakálok, a rejtőzködő vidrák és „sétáló” harcsák világa mellett olyan speciális életterek is megelevenednek a vásznon, mint a szélvédett öblök burjánzó madárvilága, vagy a lassan csordogáló hegyi patakok különleges mikrovilága. Fény derül arra is, hogy milyen változásokkal kell ma szembenézniük az itt élő állatoknak a túléléshez, mekkora veszélyt jelentenek a betolakodó fajok az őshonos élővilágra, és hogyan nézhetett ki a Kárpát-medence több millió évvel ezelőtt.

A film készítésében tudományos konzulensként meghívott szakértők is részt vettek, többek között a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársai.

A hazai filmszínházakban június 3-tól látható a Vad víz – Aqua Hungarica, a Pannonia Entertainment forgalmazásában. A vetítési helyszínek és időpontok ezen a linken tekinthetők meg.

Neked ajánljuk
Az Egyenlítő vad titkai – 1. évad (természetfilm) 300 nap egy lakatlan szigeten (dokumentumfilm) Antarktisz – Egy év a jégen (többszörösen díjnyertes dokumentumfilm) Egy köztéri szobornak is beillő hűsítő berendezés Vietnamból Folyékony fémmel kötnék meg a szén-dioxidot ausztrál kutatók
Tovább a forrásra: vadvizfilmstudio.hu
Vissza
Hírfolyam