2021. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Legelőtavak élőhelykezelése a Hortobágyon (természetfilm)

Ebben a lenyűgöző, közel negyvenperces természetfilmben olyan egyedülálló hortobágyi élőhelyek figyelhetők meg, amelyek egyébként rejtve maradnának még a természetjáró ember szeme elől is.

A film a Legelőtavak élőhelykezelése a Hortobágyon természetvédelmi LIFE-pályázat munkálatairól készült, s benne megtekinthetők azok az élőhelyek, amelyek természeti állapotát jelentősen javították a pályázat akciói. A film testközelből mutatja be a kezelési munkálatokat, a csatornaelmunkálásokat, a szárzúzást, az őshonos háziállatokkal történő legeltetést.

Megtekinthetjük azokat a védett élőlényeket is, amelyek a területkezelés hatására kialakult élőhelyeket birtokba vették.

Ilyen a projekt címermadaraként is megjelenő nagy goda, a bíbic vagy a vöröshasú unka, melyeknek évről évre emelkedő létszáma a vizesélőhelyek arányának folyamatos növekedését jelzi.

Föltűnnek emellett azok a tájképi, kultúrtörténeti és néprajzi értékek, melyek oly különlegessé és értékessé teszik a hortobágyi pusztát.

Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. filmje változatos technikákkal készült, egyaránt szerepelnek benne kézikamerás, drónos vagy repülőgépről készített légi fotók, hogy a néző minél inkább testközelből láthassa mind a munkafolyamatokat, mind az azok eredményeképpen kialakult természeti értékeket.

Neked ajánljuk
Két argentin város lakói mentették a gyilkos bálnákat (videó) Két argentin város lakói mentették a gyilkos bálnákat (videó) Idén is ellepik a darvak a Hortobágyot A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft Továbbra is problémát jelent a nitrátszennyezés Európában
Tovább a forrásra: legelotavak.hu/youtube.com
Vissza
Hírfolyam