2021. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Váratlan sárlavina tört egy japán városra, döbbenetes, mit okozott (kép + videóösszeállítás)

Lakóházakat döntött romba szombaton Japánban a napok óta tartó heves esőzések következtében lezúduló sárlavina – a szerencsétlenségben húsz ember eltűnt.

A földcsuszamlás a fővárostól, Tokiótól délre, Sizuoka tartományban történt, a Csendes-óceán partján fekvő, melegvízű forrásairól ismert Atami városban.

Atami, 2021. július 3. Fotó: MTI/EPA/Jiji Press/Ken Ohigashi

Japán keleti partvidékét napok óta heves esőzés sújtja.

A térségben egyre gyakoribb, hogy a sokévi átlagnál lényegesen több csapadék zúdul le, és ennek következtében az elmúlt tíz évben 1500 kisebb-nagyobb földcsuszamlást jegyeztek föl. Ez kétszer annyi, mint az előző tíz évben.

Az eltűntek keresése még zajlik. Hat embert sikerült kimenteni a romok alól, és egyikük sincs életveszélyben. Atami városában viszont két nőnek már csak a holttestét sikerült megtalálni. A mentést a rossz idő is akadályozza.

Neked ajánljuk
Jobb a környezetnek, ha kimaxoljuk klasszikus hajtású autónk élettartamát Novemberben megnézhetitek, mi történik Magyarország egyetlen lámpafeldolgozójában A képzőművészek is készülnek a sorsdöntő klímacsúcsra Glasgow-ban új pályára kellene állítani a klímavédelmi törekvéseinket Éheznek és pusztulnak a manátuszok Floridában
Forrás: youtube.com/Fobos Planet
Vissza
Hírfolyam