2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elpusztult Winter, a sok millió embert inspiráló filmfőhős (videókkal)

Elpusztult a Delfines kaland című filmek főhőse, a művégtagot viselő Winter nevű delfin egy floridai akváriumban. A 16 éves nőstény palackorrú delfin gondozói kezei között halt november 11-én, miközben egy beavatkozásra készítették elő a Clearwater akváriumban.

„Bár megszakad a szívünk Winter halála miatt, mégis megnyugtató a gondolat, hogy csapatunk mindent megtett, hogy megadjuk neki az esélyt a túlélésre” – mondta Shelly Marquardt állatorvos. Az intézmény Winter halálának másnapján zárva tartott, tiszteletben tartva a dolgozók gyászát.

Winternek korábban is voltak bélrendszeri panaszai, melyek gyakoriak a delfineknél, de ilyen súlyos problémákkal eddig nem kellett megküzdenie, és ezúttal sajnos nem reagált a kezelésre.

Két hónapos volt, amikor Fokváros közelében egy rákcsapdába szorult a farokúszója, amelyet ezért amputálni kellett.

A 2011-ben megjelent Delfines kaland című film bemutatja Winter gyógyulását és a példa nélküli, hosszadalmas próbálkozásokat, hogy protézist készítsenek az elvesztett farokúszó helyett.

A Harry Connick Jr., Ashley Judd, Kris Kristofferson, Morgan Freeman és Nathan Gamble főszereplésével készült filmet főként a Clearwater akváriumban és a közeli Tampa Bay területén forgatták. Három évvel később, 2014-ben megjelent a Delfines kaland 2. is, amelyben Winter mellett a Hope nevű, szintén mentett delfin is szerepet kapott.

A palackorrú delfinek akár 60 évig is élhetnek, a világ egyik legintelligensebb állatfajaként tartják számon őket.

Winter volt a Clearwater akvárium leghíresebb lakója, az intézmény tengeri teknősöket és manátuszokat mentő programokat is működtet.

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam