2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ember alkotta paradicsom – Új természetfilm készül a Tisza-tóról három rendezővel

A befagyott tavon már megkezdődött, és egy éven át tart a forgatása három ismert magyar természetfilm-rendező közös alkotásának. Az Ember alkotta paradicsom című film a Tisza-tó élővilágáról, a természet és az ember kapcsolatáról szól, és 2023-ban mutatják be. Addig is érdemes ellátogatni a végtelenül szimpatikus csapat közösségi oldalára a forgatással kapcsolatos új hírekért.

Ez a film a Tisza-tó élővilága és az ember kapcsolatáról szóló, a megszokottól kicsit eltérő természetfilm lesz, amit közösen készítenek ismert természetfilmesek.

„Ha kíváncsiak vagytok az elejétől a végéig egy természetfilm forgatására, ha érdekel benneteket, miként dolgozik és gondolkodik három különböző látásmódú filmes egy közös témán, ha érdekes történeteket olvasnátok és gyönyörű fotókat néznétek, akkor kövessétek az oldalunkat” 

– írták az alkotók Facebook-oldalukon, ahol érdemes a rövid videós bemutatkozásukat is megnézni).

Az alkotócsapat Fotó: Facebook

Az alkotók:

Szendőfi Balázs

Halkutató és természetfilmes, többek között a Budapest halai, A szőke tó és az RSD – A marasztalt folyó című természetfilmek alkotója. 2010 óta a Magyar Haltani Társaság aktív tagja.

Ljasuk Dimitry

Elsősorban Tisza-tavi természet- kalandfilmjeiről ismert filmes, A Tisza nevében című film rendezője. Közgazdász, reklámszakember, szenvedélye a filmezés, küldetése a Tisza megóvása, környezetvédelme.

Fehér Zoltán

Kovács László- és Zsigmond Vilmos-díjas operatőr, természetfilmes. A WWF Magyarország ajánlásával bemutatott Vad víz sorozat, Aqua Hungarica című természetfilm rendezője.

Neked ajánljuk
Így bánnak több helyen a lakott területre tévedt jegesmedvékkel (videók) A tundra gyermekei – A nomádok mindennapjai (dokumentumfilm) Univerzum – A rétisas röpte (ismeretterjesztő film) Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: Facebook/Ember alkotta paradicsom
Vissza
Hírfolyam