2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kőrösmező magányos hőse és a folyómentő teherautó – Film a Tisza minden nyelvén

Mesébe illő történet egy gyönyörű folyóról, egy elszánt férfiról, egy teherautóról, a Tiszát elöntő szemétáradatról és a segítségnyújtásról – szól A folyómentő teherautó című, csaknem egyórás dokumentumfilm ajánlója. Az alkotás március 9-e óta ingyenesen látható. Most a film akadálymentesítésére gyűjtenek az alkotók.

„Ukrajnában a szervezett hulladékfeldolgozás gyerekcipőben jár, Kárpátalján pedig több településen nem is létezik. A lakosság tehetetlen, nincs hova tenni a ház körül halmozódó hulladékot. Így válik a festői szépségű kárpátaljai hegyi folyókból szeméttelep, és ezért érkezik annyi hulladék a Tiszán Magyarországra. Francz Béla, Kőrösmező magányos hőse elhatározta, hogy felpezsdíti a helyi hulladékfeldolgozást, és már a lánc elején, a Tisza forrásvidékén igyekszik felvenni a harcot a hulladékáradattal” 

– írják a PET Kupa honlapján A folyómentő teherautó című filmről.

A folyómentő teherautó Forrás: T HU/YouTube.com

A Természetfilm.hu Egyesület legújabb filmje Francz Béla és a folyómentő teherautó történetét mutatja be, a dokumentumfilm a Tisza összes nyelvén feliratozva lett, és a YouTube.com videómegosztó platformon, a Természetfilm.hu Egyesület csatornáján ingyenesen megnézhető.

Amikor árad a Tisza, a folyó felső szakaszára nagy mennyiségű kommunális hulladék érkezik Ukrajna és Románia felől (A kép illusztráció 2021 februárjából) Fotó: MTI/Balázs Attila

Az alkotók közösségi finanszírozási akciót indítottak, hogy elkészülhessen A folyómentő teherautó hallás- és látássérültek számára megfelelő, jelnyelvi tolmácsolással és audionarrációval ellátott verziója is.

Az Adjuk össze-kampány ide kattintva támogatható

Neked ajánljuk
Így bánnak több helyen a lakott területre tévedt jegesmedvékkel (videók) 100 szebbnél szebb természetfilmet láthatunk májusban Gödöllőn (videóval) A tundra gyermekei – A nomádok mindennapjai (dokumentumfilm) Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: petkupa.hu
Vissza
Hírfolyam