2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Májusban újra nemzetközi természetfilm-fesztivál lesz Gödöllőn

Világszerte elismert stúdiók és alkotók legújabb produkciói versenyeznek majd a zsűri és a nézők elismeréséért május 27–29. között a VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon. A világ olyan vezető természetfilm-stúdiói, mint a Terra Mater Factual Studios, a Marco Polo Film AG vagy az Albatross World Sales is elküldte filmjeit.

Idén 106 országból mintegy 1374 filmet neveztek a VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál két filmszemléjére – a nemzetközire és a Kárpát-medenceire.

A nagy nemzetközi filmkészítők mellett a legismertebb hazai alkotók is jelen lesznek alkotásaikkal.

Török Zoltán, Mosonyi Szabolcs, Szendőfi Balázs, Molnár Attila Dávid, Tóth Zsolt Marcell és a Filmdzsungel Kft., Garai Cintia és a Wildlife Messengers most legújabb munkáikkal jelentkeznek. Újdonság, hogy a fesztivál filmes mustrájának Third Eye nevű új versenyprogramjába amatőr filmesek jelentkezhettek. A nagyszámú nevezés elsősorban itthonról érkezett.

Számos általános iskolai osztály is jelentkezett kollektív produkcióval. Ezek között jó néhány olyannal is találkozott az előválogatást végző zsűri, amely szerkesztését és képi világát tekintve messze meghaladja az amatőr film kereteit.

Fotó: naturefestandfilm.com

A nemzetközi filmek zsűrijének tagjai Szalay Péter Balázs Béla-díjas dokumentumfilm-rendező, ifj. Vitray Tamás operatőr, biológus, szakíró, a National Geographic magyarországi főszerkesztője, és egy korábbi díjazott, Takács Rita szerkesztő-rendező lesznek, míg a Kárpát-medence természeti értékeit összegyűjtő filmeket Széll Antal környezetvédelmi szakember, fotós, operatőr, Kátai Róbert rendező, valamint Németh Beatrix televíziós szerkesztő bírálja majd el.

A Kék Bolygó Alapítvány által meghirdetett és szervezett VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál az ország egyik legnagyobb fenntarthatósági közönségprogramja, és a legelismertebb tematikus filmes seregszemléje.

A filmek mellett rendkívül gazdag program – előadások, kerekasztal-beszélgetések, múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozások, népi játszóház, gasztrokalandozások, utcabál és DJ-programok várják majd a fesztivál látogatóit.

Neked ajánljuk
100 szebbnél szebb természetfilmet láthatunk májusban Gödöllőn (videóval) Vad Dél-Afrika – Óriások földje (természetfilm) Így bánnak több helyen a lakott területre tévedt jegesmedvékkel (videók) Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: naturefestandfilm.com
Vissza
Hírfolyam