2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Vadlovak – Hortobágyi mese nyerte a fődíjat (videóval)

A mozikban is nagy sikerrel játszott egész estés Vadlovak – Hortobágyi mese című alkotás, Török Zoltán filmje nyerte a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál fődíját. A filmes mustrán csaknem 1400 film versenyzett egymással.

A Kék Bolygó Alapítvány Fődíját, a Vadlovak – Hortobágyi mese című egész estés film kapta, amellyel elnyerte a trófeával járó másfél millió forint pénzdíjat is.

A nemzetközi szekcióban az egész estés természetfilm kategória első helyezettje Angus MacInnes és Révész Bálint Uprooted – The Olympic Tribe című dokumentumfilmje lett.

A rövid természetfilmek versenyében a zimbabwei Joanna Craig és Buck O'Donoghue Gonarezhou, az orrszarvúak visszatérése (Gonarezhou, Return of the Rhino) című filmje nyert.

A rajz- és animációs filmek közül Ana Stefaniak és Ignatz Johnson-Higham Miért fontos a biológiai sokféleség (Why is Biodiversity Important) című, David Attenborough közreműködésével készült alkotását jutalmazta a zsűri.

A Kárpát-medence természeti értékei szekció részeként a természetfilmek közül Dan Dinu Vad Románia (Wild Romania) című alkotása, a rövid természetfilmek közül Drexler Szilárd és Kocsis Tibor Ezeréves vadvízország című, valamint Kriska György és Kriska Ferenc A dunavirág rejtély című munkája lett a legjobb. A Third Eye kategóriában Csolbár Ferenc Alpár Tavasz a siketfajdoknál című alkotását díjazta a zsűri.

A National Geographic hazai kiadásának különdíját Ran Levy Yamamori Zavaros vizek megfékezése (Briding Trouble Waters) című alkotása és a Bicajra fel című munka nyerte el.

Az M5 csatorna különdíját Molnár Attila Dávid vehette át a Folyómentő teherautó című filmért. A fesztivál szervezőinek különdíját a Történetek rólad és rólam (Stories for You and I) című film kapta. A zsűri különdíját A Gangesz szelleme (The Spirit Of Ganga) című indiai film stábja nyerte el.

A Rockenbauer Pál emlékdíjat Török Zoltán vehette át.

Neked ajánljuk
A gödöllői természetfilm-fesztivál díjazott filmjei 3/3. (videók) A gödöllői természetfilm-fesztivál díjazott filmjei 2/3. (videók) Itthon a hortobágyi puszta kapott lángra Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam