2019. július 24., Kincső, Kinga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Hét mérföld 

8 dolog, amit csak Kenya tud

Sokak szerint Kenya a szélsőségek országa, ami Kelet-Afrika legjavát sűríti magába. Mit rejt a szafarikon túl? Annyit elárulunk, hogy vérbeli bakancslistás hely!

roadster.hu
Hét mérföld 

A világ 5 legnépszerűbb botanikus kertje (képgaléria)

A kerti bútorok forgalmazására szakosodott Farawayfurniture.com elkészítette azoknak a botanikus kerteknek a listáját, amelyekről a legtöbb képet töltötték fel a használók a legnépszerűbb képmegosztó oldalra, az Instagramra.

Hét mérföld 

Természeti helyszínek, amelyek idén a világörökségi listára kerültek

Bakuban zajlott ülésszakának július 5-i napján az UNESCO világörökségi bizottsága öt új helyszínt vett fel a világörökségi listára. Közülük cikkünkben két új természeti (francia és izlandi), valamint egy vegyes, természeti és kulturális (brazil) világörökségi helyszínt mutatunk be.

Hét mérföld 

Készülj fel rá, hogy minden megváltozik – A klímaváltozás hatása a turizmusra

Mennyire érdekli a turistákat, hogy olyan helyre utazzanak, ahol nincs pusztító hőség, és nincsenek veszélyben a szélsőséges időjárási események miatt? Hogyan rendeződhet át a világ turisztikai térképe a klímaváltozás miatt?

Hét mérföld 

Egy gyönyörű geológiai csoda: Arizona hullámzó sziklái

Az Arizona és Utah állam határán fekvő Paria kanyonban a világon egyedülálló geológiai formáció látható. A kanyon hatalmas, hullámzó sziklái olyan látványt nyújtanak, mintha egy viharos tenger kövült volna meg.

Hét mérföld 

Szibériában is korlátozni akarják a turisták számát

Amikor a világon mindenfelé gondot okozó tömegturizmusról van szó, keveseknek jut eszébe Szibéria. Pedig az ott található Bajkál-tó pontosan ezzel küzd.

Hét mérföld 

10 kevésbé ismert, gyönyörű tó hazánkban

Magyarország bővelkedik természeti szépségekben. A csodás helyek közé tartoznak a meseszép tavak, festői víztározók és kristályvízű bányatavak is. Hazánkban számos kevésbé ismert fürdőtó is található, melyeket érdemes felfedezni a nyári forróságban.

Hét mérföld 

3 mesebeli kisvasút a Balaton körül – gyönyörű, védett tájakon át

A Balaton környéke számos látnivalót tartogat, melyek közül néhány csak kisvasúttal érhető el. A kisvasutas kirándulások során olyan rejtett és eldugott helyekre, illetve védett, vadregényes területekre is eljuthatunk, melyeket gépkocsival nem lehet megközelíteni.

Hét mérföld 

Fedezd fel! – Spartacus-ösvény (videó)

Különleges hely a Pilisben lévő Spartacus-ösvény:  egy öreg bükkerdőn megy keresztül, utána tölgyes erdő következik, majd egy sziklavonulat, csodálatos kilátással a Duna felé. Az egyik vége az Apátkúti-völgybe, a másik Visegrádra ér le. A vidék jó részéhez emberi kéz nem nyúlt hozzá. Az ösvény a természetjárók népszerű útvonala.

Hét mérföld 

Egy látványos hegyi zuhatag: a Ramona-vízesés

Az amerikai Clackamas County-ban található látványos vízesés a Hood-hegység nyugati oldalán kanyargó Sandy-folyóból nagyjából 37 métert zuhan le.

Hét mérföld 

Átadták a Nyíregyházi Állatpark ökológiai tanösvényét

Elkészült a nyíregyházi Sóstói-erdőn keresztülvezető erdei sétány és ennek folytatásaként a Nyíregyházi Állatpark új, négy kilométer hosszú ökológiai tanösvénye.

Hét mérföld 

Pünkösd-szigetek: Whitehaven Beach, a világ legszebb tengerpartja

A Pünkösd-szigetek (Whitsundays Islands) Ausztrália északkeleti partjainál találhatók. Cook kapitány fedezte fel és nevezte el őket pünkösd hétfőn. Fentről nézve a szigetcsoport olyan, akár egy varázslatos organizmus a mikroszkóp alatt. Indigókék, türkiz, sárga és vibrálóan zöld pacák a Korall-tenger felszínén.

Hét mérföld 

Számokkal és adatokkal leírhatatlan a befagyott Bajkál-tó szépsége (videóval)

A Föld legmélyebb állóvize. A 636 km hosszú és 25-79 km széles Bajkál-tó a legnagyobb édesvizű tó Ázsiában (31 722 km²). A legújabb expedíció tengeralattjárói 1640 méter mélyre készülnek lemerülni. A tó vízszintjének tengerszint feletti magassága 455, átlagmélysége 744 méter. Íme, egy másfél perces videó arról, amit adatokkal nem lehet visszaadni.

Hét mérföld 

A turisták özönlenek a gleccserekhez, hogy lássák őket, mielőtt elolvadnak

Az alaszkai utazásszervezők szerint a klímaváltozás miatt megélénkült a gleccserek iránti érdeklődés: a látogatók szeretnék megnézni őket, mielőtt nagy részük elolvad, és megközelíthetetlenné válnak.

Hét mérföld 

Fedezd fel! – Kis-Balaton (videó)

Kis-Balaton: a Tüskevár világa, az érintetlen természetet kedvelők paradicsoma. Igen összetett, rendkívül gazdag élővilággal rendelkező területről van szó, benne Európa hatodik legnagyobb összefüggő nádasával.

Hét mérföld 

Egy dán cég ingyenes kajakozást biztosít, ha közben összegyűjtöd a szemetet a vízből (videóval)

A természetben található szemét mindannyiunk közös felelőssége – hangzik a GreenKayak nevű szerveződés egyik alapvetése. A dán cég éppen ezt kívánja elősegíteni azzal, hogy ingyenes kajakozási lehetőséget kínál Észak-Európában, cserébe pedig csak annyit kérnek, hogy útközben szedjük össze a folyókban található hulladékot, a végén pedig posztoljunk a kalandról a közösségi médiában, hogy minél többekhez eljusson a híre.

Hét mérföld 

Biztos, hogy a Föld bolygón járunk?

Egy űrbéli hangulatú, misztikus vidék felfedezésére invitálunk, mely egyszerre kietlen, magányos, mégis gyönyörű. A kaliforniai sós-mocsaras Mono-tó futurisztikus jellegű, űrbéli látványt nyújt. Egyszerre magányos, kietlen, mégis gyönyörű. Mintha egy másik bolygón járnánk.

Hét mérföld 

Lélegzetelállító csodák a Kolon-tó környékén

A Kiskunsági Nemzeti Parkhoz tartozó Kolon-tó Izsáktól gyalog is könnyen megközelíthető. Tanösvénye mentén madárlesek, kilátók vannak, ahonnan bepillanthatunk a tó olyan részeire, ahová a terület védett jellege miatt tilos belépni. Egy hosszú deszkapalló bevezet egészen a tó mélyére, ahol az élővilágot lehet megfigyelni.

origo.hu
Hét mérföld 

Igazi kis gyöngyszem az alpesi panorámaút: szépsége mindenkit elvarázsol

Különleges gyöngyszem csodás természeti környezetben: a Großglockner alpesi panorámaút egész Ausztria legkedveltebb és leglátogatottabb látnivalói közé tartozik. Miért van ez így? Mert az alpesi panorámaút a gigantikus útépítési projektek egyik monumentális példája.

femina.hu
Hét mérföld 

Amikor a természet visszaveszi a helyét 1. (képgaléria)

Vannak olyan helyek a világon, melyeket az ember rég elhagyott, a természet pedig lassan elkezdte visszafoglalni azt, ami eredetileg is az övé volt. Ezek a helyek egyszerre ijesztők és lenyűgözők.