2018. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás
Hét mérföld 

Egy kicsit mindannyian úgy szeretnénk élni, mint ez a lett természetfotós

Ez az elképesztően megkapó felvétel 3 percben is képes volt remekül visszaadni, milyen varázslatos is lehet egy outdoor fotós, jelen esetben Filips Baumanis élete.

Hét mérföld 

Téli túra a Viharsarok egyik legszebb vidékén

A Békéscsaba közelében elterülő Kígyósi-puszta nem nyílik meg azonnal a látogatók előtt. Hogy felfedezzük szépségét, egyediségét, le kell hajolni, és közelebbről is szemügyre kell venni a finom részleteket. A Turista Magazinban megjelent cikk írói és fotósa a táj egyik legjobb ismerőjével, Boldog Gusztávval, a Körös–Maros Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrével barangolták be a környéket.

turistamagazin.hu
Hét mérföld 

Izland télen

Izland igazán északi ország, ezt mindenki tudja, azt viszont kevesebben, hogy a tél itt kevésbé hideg, mint, mondjuk, egy osztrák síparadicsomban. A téli izlandi utazás mellett csak az egyik érv, hogy ilyenkor más időszakban nem látható természeti csodákat kínál. Izland télen egészen különleges fényviszonyokat biztosít az év képe elkészítéséhez, a hóborította táj pedig a nyáron megismerttől teljesen eltérő, nyugodtabb arcát mutatja ilyenkor.

magazine.beontrips.com
Hét mérföld 

A Nagy-Kopasz vitorlája

A Budai-hegység legmagasabb pontján 2005 óta egy nagy favitorlára emlékeztető kilátó tetejéről nézhetünk szét. A varázslatos körpanoráma kilátást szolgáltat a Pilis, a Gerecse és a Zsámbéki-medence irányába is. 

turistamagazin.hu
Hét mérföld 

Kirándulási lehetőségek február első hétvégéjére

Február első hétvégéjén számos remek szabadtéri program vár ránk. Igazán kitesznek magukért a szervezők: a tihanyi túrától a szigetközi sétán át a vadlúdlesig és a hévízi vízitúráig válogathatunk az izgalmas vezetett túrák közül. 

turistamagazin.hu
Hét mérföld 

Télen a fehér Kevélyen

A Pilis hegység 534 méter magas sasbérce, a Nagy-Kevély és vonulata minden évszakban kitűnő túracélpontnak bizonyul. Csodálatos panorámát nyújtó fennsíkja nemcsak üde zölden, de hósipkával fedetten is magával ragadó.

turistamagazin.hu
Hét mérföld 

Bebarangoltuk az egyik legszebb magyar tájat

Ha végigjárjuk a Dunakanyar hegyvidékeit keresztben átszelő piros sávjelzés 66 kilométerét, mindent megtudhatunk a két testvér, a Börzsöny és a Visegrádi-hegység vulkanikus tájairól. Sajátos hangulatú, kellemes túraútvonal, legyen szó többnapos trekkingről, egynapos kirándulások sorozatáról vagy emberpróbáló teljesítménytúráról.

origo.hu
Hét mérföld 

10 csodálatos hely a téli Erdélyben és Székelyföldön

Akik még nem döntötték el, hogy merre tegyenek egy téli kirándulást havas tájakon, azok csodálatos téli utazásban vehetnek részt a téli Erdélyben és Székelyföldön a Travel to Transylvaniával. Van még hely néhány februári és márciusi hótalpas vagy síléces, 1-3 napos túrára a videóban látható tájakra.

Hét mérföld 

Az Alpok legszebb téli fotói

Az osztrák Bergwelten magazin internetes oldalán már novemberben, a síszezon elején csokorba szedtek pár gyönyörű képet a téli Alpokról és a tél örömeiről. Cikkünkben az ő válogatásukból láthatnak egy összeállítást.

Hét mérföld 

Januári téli túrák nemzeti parkjainkban

„Transzbükki átkelés, Terepmadarász túra a Debreceni Nagyerdőn, Szarvasgombászat a Sebesi-völgyben, Hortobágyi Bagolynap, vagy éppen Téli nyomkeresés a szikesen” – az elmúlt évek sikerére tekintettel immáron két hétvégén (január 20–21. és 27–28.) húsz túraajánlattal várják a természetkedvelőket a magyar nemzeti parkok a „Téli túrák nemzeti parkjainkban” program keretében.

magyarnemzetiparkok.hu
Hét mérföld 

Top téli túrák

A legtöbb túraútvonal négy évszakos (kivéve, amelyik nem), de akkor is vannak olyanok, amelyeknek kifejezetten jól áll a fehér hótakaró, vagy akár csak a dér, vagy a zúzmara és a kopár növényzet sem teszi szomorúvá. Az alábbiakban olyan túraútvonalakat mutatunk be, melyeket személyesen is megjártunk 0 fok környékén, vagy akár az alatt is.

mozgasvilag.hu
Hét mérföld 

Magyarország Nemzeti Parkjai

Magyarország legszebb tájai, természeti csodái tárulnak fel a Hortobágy szikesétől a Bükk erdein és az Őrség falvain át a Balaton-felvidékig. A 10 részes ismeretterjesztő filmsorozattal olyan helyekre látogatunk, ahol csak a madár jár: nemzeti parkjaink mélyére, az érintetlen természet eldugott rezervátumaiba.

Hét mérföld 

Izgalmas mobilapplikációval segíti a kirándulókat a Bükki Nemzeti Park

A GUIDE@HAND Bükki Nemzeti Park Igazgatóság elnevezésű mobilalkalmazás segítségével a túrázók számára offline állapotban is elérhetővé válik az igazgatóság összes tanösvényének útvonala, több esetben idegen nyelven is elérhető audioguide funkcióval kiegészítve. 

Hét mérföld 

Lillafüred télen is elvarázsol

A népszerű turistahelyek holt szezonban egészen más arcukat mutatják, mint a nyári csúcsidőszakban. Ilyenkor az embernek arra is van esélye, hogy ott, ahol egyébként tömegek kerülgetik egymást, egyes-egyedül sétálgasson.

(Fotó: Vajda János/MTI)

turistamagazin.hu
Hét mérföld 

Vár a Prédikálószék!

A Visegrádi-hegység egyik leglátványosabb túrája a Prédikálószékre vezet. A Dunakanyar felett, annak méltó koronájaként emelkedik a 2016 őszén épített monumentális fakilátó, melyből felejthetetlen panorámát élvezhetünk.
(Fotó: Kovács Tünde)

turistamagazin.hu
Hét mérföld 

A Blue Planet-sorozat az ökoturizmus fellendülését szolgálja

Sir David Attenborough Kék bolygó (Blue Planet) című filmsorozatának népszerűsége az ökoünnepek emelkedéséhez vezet. Ezt állítja Mark Tanzer, a brit utazási irodák szövetségének vezérigazgatója, aki már korábban megjósolta, hogy a népszerű BBC-természetfilmsorozat arra fogja ösztönözni azokat a turistákat, akik tudatában vannak a túlzsúfoltság negatív hatásaival, hogy új célállomásokra látogassanak el.

Hét mérföld 

Helyek, amelyeket fel kell keresni 2018-ban

Keresi a következő kalandját? A National Geographic angol nyelvű internetes oldalának szerkesztői gyönyörű fotósorozatot állítottak össze arról, hogy a földkerekség mely pontjait ajánlják felfedezésre váró úti célként. Köztük néhány olyan „élénk vadvilágot”, mint a dél-koreai Seoraksan Nemzeti Parkot, az argentin Jujuy Province-t, vagy a fotón látható Ko'olau Mountainst Oahu-szigetén, Hawaiiban.

nationalgeographic.com
Hét mérföld 

Ilyen a kilátás a világ leghosszabb üveghídjáról

2017 végén adták át a kínai Hopej tartományban a világ legújabb és egyben leghosszabb függőhídját. A 488 méter hosszú függőhíd, amelyhez 1077 darab négy centiméter vastag üvegtáblát használtak fel, másfél évig épült. Közel fél kilométer hosszú, két méter széles, és 218 méter magasan „lebeg” egy völgy felett.

Hét mérföld 

Zebegényi vendégház a fenntarthatóság jegyében

A Zebegényben ökológiai szemlélettel kialakított vendégház tökéletes nyugalmat és páratlan kilátást kínál a Dunakanyarra, de legalább ennyire a konyha kedvéért is felkeresik a minőséget értékelő törzsvendégek és a betérő gasztroturisták.

Hét mérföld 

Így kirándulj úgy, hogy a természetnek is jó legyen

A természet télen is tele van csodás meglepetésekkel. Ne induljunk azonban útnak meleg ruha, és megfelelő ismeretek nélkül. Többször is találkozunk különböző védett természeti területet jelző táblákkal, de tudjuk-e, melyik mit jelent, és milyen következményekkel számolhatunk, ha tiltott területre tévedünk?