Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 30., Zalán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Hét mérföld 

Hová utazhatunk a járvány alatt?

Sokan próbálnak meg humorosan hozzáállni a járvány adta kényszerű bezárkózáshoz. Íme, egy külhoni felsorolás arról, hogy jelen helyzetünkben milyen utazásokra van lehetőségünk.

Hét mérföld 

Apró oázis Peru déli részén – vize gyógyító hatású (képgalériával)

A Peru délnyugati részén lévő, pálmafákkal övezett Huacachina oázis egy pici természetes tó a sivatagban, melynek vizét nem csapadék, hanem egy forrás táplálja, és gyógyító hatásáról is ismert.

Hét mérföld 

Magyarország hetedik természeti csodája

Az ország legészakibb pontjával is büszkélkedő Füzér község felett 170 méterrel, egy minden évszakban igen látványos bérc tetején áll az ország egyik legszebb vára, melynek a Zempléni-hegység magasabb vonulatai adnak egyedülállóan szép keretet.

Hét mérföld 

Korea mesés vidéke, a Gyémánt-hegy (videó)

Észak-Korea leghíresebb és legszebb hegyvonulata az 1638 méter magas Gyémánt-hegy (Kumgangsan). A gyönyörű vidék az ország keleti partján található, nem messze a dél-koreai határtól, ahol a csillogó gránitsziklák között türkiz vizű tengerszemek sorakoznak több ezer méter magasban.

Hét mérföld 

Hol van Elon Musk űrbéli Teslája?

2018 februárjában Elon Musk meglépte a lehetetlent, és fellőtte a SpaceX Falcon Heavy rakétáját, benne egy meggyvörös Tesla Roadsterrel és a Starman nevű tesztbábuval. Az elmúlt két esztendőben a „zűrbéli” villanyjárgány óriási utat tett meg. 

Hét mérföld 

2019 legjobb környezetvédelmi hírei

A tavalyi év legjobb hírei között olyan eseményeket és kezdeményezések találhatunk, amelyek mind jó hatással voltak a világra. Az Impress Magazin listája természetesen nem teljes, de igyekezett az év legjobb környezetvédelmi híreit bemutatni.

Hét mérföld 

A világ 10 leghíresebb fája (képgalériával)

Tíz híres és nagyon idős fa a világ minden tájáról, az ausztrál börtönfától kezdve a sherwoodi erdő Major tölgyéig. Képgaléria.

Hét mérföld 

Az ember azt hinné, ilyen csak a mesékben létezik (képgaléria)

A svájci Lauterbrunnen és a róla elnevezett völgy – a maga 72 vízesésével – a világ egyik legszebb tájképét nyújtja, ahogyan az az itt látható képgalériából is kiderül.

Hét mérföld 

A tengerből vesznek el területet Monaco terjeszkedéséért (videóval)

Hat hektárral megnövelik a Monacói Hercegség területét egy ingatlanfejlesztési projekt keretében: a Földközi-tengerből csapolnak le területet, hogy 60 ezer négyzetméternyi luxuslakást, 3 ezer négyzetméternyi kereskedelmi egységet, és privát kikötőt építsenek pompás tengeri kilátással.

Hét mérföld 

Leomlott Puerto Rico híres tengeri sziklaablaka (videókkal)

5,8-as erősségű földrengés döntötte romba a karibi sziget híres tengeri sziklaablakát, a Punta Ventanát hétfő hajnalban.

Hét mérföld 

Hatalmas siker a Természetjáró applikáció

Nem egészen egy év alatt a 145 ezer letöltést is meghaladta a Magyar Természetjáró Szövetség gondozásában kiadott applikáció: a Google Play Store-ban a 2. helyen áll az „Utazás és helyi információk” kategória népszerűségi listáján, és  felkerült a 100 000+ letöltéssel jelölt kategóriába.

Hét mérföld 

Sarkifény-vadászat – környezettudatosan

Természetes dolog, hogy kíváncsiak vagyunk a bennünket körülvevő világra mi, emberek. Sokszor azonban egy-egy utazással árthatunk is annak a helynek, ahová vágyunk, amit csodálunk. Szerencsére egyre több utazásszervező ismeri fel ezt, és igyekeznek alternatív, környezetbarát megoldásokat biztosítani az utazók számára.  

Hét mérföld 

Séta az erdőben? Télen is jó döntés

Nagy szerencsénk van: a bennünket körülvevő  természetre az év legpörgősebb időszakaiban is számíthatunk – segít megnyugodni, lelassulni, elcsendesedni, befelé figyelni. Már egy rövid erdei sétával is ellensúlyozhatjuk a mindennapok feszültségeit, és feltölthetjük lemerült energiacelláinkat. 

Hét mérföld 

Elsüllyedt városok – Települések, amelyeket legyőzött a víz

Számos olyan, bárki számára látogatható hely akad a világban, amelyek részben vagy egészen víz alá kerültek, legtöbbször egy-egy víztározó építése miatt. Különleges helyek ezek, amelyek egészen egyedi látványt nyújtanak, szemlélőjükben pedig ambivalens érzéseket keltenek. 

roadster.hu
Hét mérföld 

Fák, amelyek túlélték a hirosimai atombomba-támadást

Miután 1945. augusztus 6-án ledobták az atombombát Hirosimára, a táj megsemmisült, a talaj elszenesedett, a sugárzás kimagasló volt. Dr. Harold Jacobsen, a bomba egyik alkotója azt nyilatkozta, hogy a terület teljesen meddővé vált, 75 évig semmi sem fog teremni rajta. A természet másképp döntött. A következő tavasszal sokak örömére új facsemeték kezdtek előbújni a város romjai közül, amelyek reményt és erőt adtak a bomba túlélőinek az újjáépítéshez.

Hét mérföld 

Víz alatti hotel nyílik a Nagy-korallzátonynál (videóval)

A tízmillió ausztrál dollárból (kétmilliárd forintból) létrehozott szállodát az észak-queenslandi Airlie Beachtől 40 tengeri mérföldre horgonyozták le a Nagy-korallzátony mentén. Az építkezéskor ügyeltek rá, hogy ne károsítsák a tengeri ökoszisztémát.

Hét mérföld 

Azori-szigetek: Vulkáni paradicsom az Atlanti-óceán szívében

„Európai Hawaii-szigetek”, „Isten földi lakhelye ide van bejelentve”, „paradicsomi lakóhely”. A helyiek tartanak attól, hogy Izlandhoz hasonló tömegturizmus lepheti el a szigetüket, ezért az ökoturizmussal és a környezetet jobban kímélő látogatási formákkal próbálkoznak a jövőben.

Hét mérföld 

Ökoturisztikai látványossággá változtatnak egy bezárt szénbányát Ausztráliában (videóval)

Az átalakítást a világ legnagyobb fedett esőerdője, az angliai Eden Project létrehozói végzik el. A különleges projekt megálmodói az Alcoa amerikai alumíniumipari vállalattal fogtak össze, hogy a cég tulajdonában lévő szénbányát Anglesea tengerparti városban kertek sokaságává fejlesszék, 300 új munkahelyet teremtve.

Hét mérföld 

A világ legjobb utazási célpontjai közé választották az Országos Kéktúrát

Az Országos Kéktúra a National Geographic listáján olyan látványosságok között áll helyt, mint a Kalahári-sivatag, a Grossglockner Hochalpenstrasse, Parma városa, a Maldív-szigetek, Asztúria, Tasmania, a Kamcsatka-félsziget vagy a Grand Canyon Nemzeti Park.

Hét mérföld 

Rábukkantak a világ egyik legnagyobb víznyelőrendszerére (videóval)

A dél-kínai Kuanghszi-Csuang Autonóm Területen lévő Napo megyei víznyelő klaszter nem kevesebb mint 19 karszt víznyelőből áll, melyeket föld alatti folyó- és barlangrendszer köt össze.