2018. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás
Hét mérföld 

Erdélyi motoros túra 2016 – videó

Vajdahunyad, Transzfogaras, Törcsvár, Segesvár, Szováta – ezt az útvonalat járhatjuk be nyolc perc alatt egy magyar motoros felvételeinek köszönhetően.

Hét mérföld 

Elvarázsolt ösvények a Bükk és a világűr határán

Hazánk legújabb csillagoségbolt-parkja tavaly a Bükki Nemzeti Park területén jött létre. Itt nemcsak a mesterséges fény hiánya hoz közelebb a csillagokhoz, de a fennsík töbreinek mélyén a nyári fagyok is a világűrt idézik.

Hét mérföld 

Egy rövid kirándulás is feltölt és gazdagabbá tesz

Előttünk állt a szombat, mi pedig hirtelen ötlettől vezérelve beugrottunk az autóba, és a Vértes felé vettük az irányt. Ismét kiderült, hogy az egynapos kiruccanásoknak is van értelme: nemcsak a feltöltődésre, de a kevésbé frekventált hazai tájak felfedezésére is nagyszerű lehetőséget kínálnak.

origo.hu
Hét mérföld 

Kiszuperált tankokban lakhatnak a tengeri élőlények Libanon partjainál

Libanoni környezetvédők 10 kiöregedett harckocsit és tankot süllyesztettek a Földközi-tenger mélyére, hogy búvárparadicsomot hozzanak létre a térségben, és új élőhelyeket alakítsanak ki a tengeri élőlények számára, írja az MTI.

Hét mérföld 

Balatoni Bringakör 24 térképes útvonal javaslattal

A balatoni bicikliút – bringakörút – bemutatása alternatív útvonaljavaslatokkal, leírással, fotókkal, térképekkel, szinttérképekkel, tanácsokkal, tapasztalatokkal. Azért, hogy változatosabb, kellemesebb, élményekben gazdagabb legyen a kirándulás.

balatontipp.hu
Hét mérföld 

A legszebb hazai szabadtéri színpadok, ahol a természet a díszlet

Annyi klassz szabadtéri színházélményt gyűjthetünk idén nyáron a hazai várszínházakban, hogy nehéz kiemelni közülük néhányat. Mi azonban ezúttal azokkal a helyekkel tettünk így, amelyek színpadjaihoz egészen különleges díszletet szerelt fel a természet.

travelo.hu
Hét mérföld 

Hat különleges hazai szurdok

Kétféle ember létezik a nyári hónapokban, az egyik leginkább árnyékra vágyik, a másik legszívesebben egész nap napozna. Mi most megmutatjuk a hat legkülönlegesebb magyarországi szurdokot, ahol hűsölhetnek a túrázást kedvelők, és hozunk pár fürdőzési ötletet is azoknak, akik utána csobbannának egyet a melegben.

termalfurdo.hu
Hét mérföld 

Rekordmennyiségű málna és szeder termett a Pilisi Parkerdőben

A természetjárók június-július fordulóján rég nem látott tömegű málnával találkozhattak a Dobogókő környéki erdőkben, a parkerdő munkatársai szerint augusztusra rekordnak számító szedertermés is várható. A Pilisbe indulóknak tehát érdemes figyelniük a gyümölcsök érésére, és kosarat vagy egy kisebb dobozt vinni a túrára, amibe napi két kilónyi bogyót kedvükre szüretelhetnek.

Hét mérföld 

Itt a nyár, nyaraljunk fenntarthatóan!

Az olcsó repülőjegyeknek és a csábító Instagram-képeknek köszönhetően évről évre többen kelnek útra egy hosszabb nyaralás kedvéért, évente 4 százalékkal növekszik a turisták száma világszerte. A nagy lelkesedés azonban egyre nagyobb terhet ró a vendéglátó városokra és a környezetre is. Lássuk, hogyan mérsékelhető a turizmus okozta ökológiai terhelés!

Hét mérföld 

Természetjáró szálláshelyek

Négykötetes zsebkalauz készült az év elején, hogy segítse a hazai túrázás kedvelőit nem prémium kategóriás szálláshelyet találni. A kis füzetek az állami erdőgazdaságok, a nemzeti parkok és a Magyar Természetjáró Szövetség bakancsos szálláshelyeit tartalmazza.

Hét mérföld 

Utazás a földgolyón – Búvárparadicsomok

A Föld bolygó felszínének 71 százalékát víz borítja. Ebben a rejtett világban található a Föld leghosszabb hegyláncolata, a legmélyebb kanyonok és több mint tízmillió növény- és állatfaj. A dokumentumfilm-sorozat ezen része a földkerekség 15 legjobb búvárhelyét mutatja be.

Hét mérföld 

A 10 legszebb magyar erdő kiránduláshoz

Legyünk a Balatonnál, Pécsett vagy a fővárosban, egy-egy szép erdőt szinte biztosan találunk a környéken. Az Nlcafe.hu összeszedte a legszebbeket, a mi dolgunk pedig pusztán az, hogy húzzunk egy túracipőt, és útra fel!

Hét mérföld 

Végre egy falu, amelyik okosan kitalálta magát

Egy falu, ahol az egyik fő attrakció egy 18 éve nálunk élő észt férfi kovácsműhelye, amelynek közelében a híres pszichiáter művel szőlőt, ahol egy családi panzió először valósította meg az országban a glamping típusú szállást, és ahol művészek alkotnak több száz éves barlanglakásokban. A rendkívül színes és bájos Noszvajon jártunk.

origo.hu
Hét mérföld 

Exobolygókon tehetünk virtuális kirándulást a NASA segítségével

Az űrhivatal szakértői interaktív felületet készítettek. Az Exoplanet Travel Bureau-n egyelőre három égitesten nézhetünk körül, további három objektumról pedig képeslapot lehet letölteni.

Hét mérföld 

Ökoturizmus és környezeti nevelés az Őrségi Nemzeti Parkban

„A természet varázsát ontja bőven. / A fűben, a virágban és a kőben. / Ó nincs a földön oly silány anyag, / Mely így vagy úgy ne szolgálná javad; / De nincs oly jó, melyben ne volna vész, / Ha balga módra véle visszaélsz!” – Shakespeare szavait idézve invitálja az Őrségi Nemzeti Parkba ez a rövidke kis film azokat, akik a nyáron minél természetesebb és vendégszeretőbb közegben szeretnék tölteni a vakációjuk napjait.

Hét mérföld 

Ide ne utazzunk 2018-ban tudatos utazóként

A fodors.com turisztikai weboldal szerkesztői évről évre listázzák, melyek azok az országok, amelyeket az adott időszakban tudatos utazóként inkább kerüljünk el. Ugyan mindenkit arra biztatnak, legyen bátor felfedező, de arra is kérik, legyen tudatos a helyszínek megválasztásában, és figyeljen oda a bolygónk szempontjaira is.

Hét mérföld 

Ezek az elmúlt évek díjnyertes magyarországi látogatóközpontjai és tanösvényei

Bőven van miből válogatniuk azoknak, akik a természetet közelebb hozó, bemutató ökoturisztikai helyszíneket keresnek pihenésük, nyaralásuk közben. Érdemes szemezgetni az elmúlt hét év díjnyertes magyarországi látogatóközpontjai és tanösvényei között.

Hét mérföld 

7 magyar falu, ahol jó élet lakik

Tüneményes települések, melyek egy dologban biztosan hasonlítanak egymáshoz: szerethetők! A cikk szerzője, Vaskor István szerint lehet, hogy az összeállításuk szubjektív, abban viszont talán minden olvasóval egyezik a véleményük, hogy az alább bemutatott falvak jó példákat mutatnak az élhető magyar vidékről. Arról a vidékről – ahogy az egyik polgármester fogalmazott –, melynek minősége valódi érték.

Hét mérföld 

Hétvégi kirándulás a Hársas-tó körül

Kellemes vasárnapi kirándulás az Őrség és a Vendvidék szegletében: ez volt a Hársas-tó 20 teljesítménytúra. Érintetlen, ritkán járt tájak, pompás idő, könnyed tempó, átgondolt, kiválóan jelzett útvonal és igen tisztes ellátás. Élménybeszámoló és ajánló a turistamagazin.hu honlapról.

turistamagazin.hu
Hét mérföld 

Magas és mély, vad és romantikus, és csak a szomszédban van

Szlovákia és Lengyelország határán vad szirtekkel és élénk idegenforgalommal büszkélkedő nemzeti parkot találunk. A Pieninek nem csak emlékezetes mészkőormaival és különleges sziklaösvényeivel, hanem ügyesen felépített turisztikai kínálatával is sok természetszeretőt szólít meg.

turistamagazin.hu