2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Őszi darules a szegedi Fehér-tónál

A hazai daruvonulási útvonal egyik legfontosabb állomása a szegedi Fehér-tó környéke. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság túravezetője segítségével felejthetetlen élményben lehet részünk, miközben darvak ezrei szállnak el a fejünk felett. A szegedi Fehér-tó környékén egyszerre 30-40 ezer daru is tartózkodhat, érdemes hát jelentkezni a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság daruleső túráira. 

Az ősz egyik leglátványosabb természeti eseménye a daruvonulás. A darvak ilyenkor nagy tömegben vonulnak át hazánkon, mélabús krúgatásuk hozzátartozik az igazi őszi hangulathoz. Az európai állomány kiemelt gyülekezési helye a Hortobágy és a szegedi Fehér-tó környéke. Az itt megpihenő darvak a szántókon, tarlókon megfelelő táplálkozóhelyet találnak, az éjszakákat pedig lecsapolt halastavakon, pusztai elöntéseken töltik.

A szegedi Fehér-tó környékén egyszerre 30-40 ezer daru is tartózkodhat, érdemes hát jelentkezni a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság daruleső túráira. A nemzeti park túravezetője segítségével garantáltan nem maradunk le a darvak esti behúzásáról, és sok mindent megtudhatunk életmódjukról is.

Túraidőpontok 2017. novemberben:

  • november 2., csütörtök, 13:30 óra
  • november 4., szombat, 13:30 óra
  • november 5., vasárnap, 13:30 óra
  • november 18., szombat, 13:30 óra
  • november 25., szombat, 13:30 óra

Találkozó: Tisza-völgyi Bemutatóház (az E75-ös főúton múzeumtábla jelzi a 157-158-as km-szelvényben, ahol az út két oldalán pihenő parkoló van. A busszal érkezők a Szatymazi temető helyközi megállónál szálljanak le.)

A részvétellel kapcsolatos további információkért feltétlenül kattintson az alábbi forrásra!

Neked ajánljuk
Az ürömi állatotthonba vitt állateledelt Orbán Viktor Megint a műholdak tűntek fel fényfüzérként az égen (videókkal) A kriptovalutáknál alkalmazott technológia a művészi aukciókra is betette a lábát... Magyar kutatás: előre jelezhetők lesznek a kártevők és a kórokozók Az elszabaduló felmelegedés esélyét a részeredményeket hozó klímacsúcs csak csökkenteni tudta
Tovább a forrásra: erdeiprogramok.hu
Vissza
Hírfolyam