2018. december 10., Judit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Veszélyben van a Plitvicei-tavak környéke

Ha a jövőben nem csökken a turisták száma a Plitvicei-tavak környékén, akkor a meseszép horvátországi nemzeti park fő látványossága lekerülhet az UNESCO világörökségi listájáról. A túlzsúfoltságot a belépőjegyek árának emelésével kívánják elérni.

A Plitvicei-tavakat tavaly rekordszámú, 1,7 millió turista kereste fel. Azonban lassan a kíváncsi látogatóktól már lépni sem lehet, ez pedig veszélyezteti a térség természeti értékeit.

A nemzeti park igazgatója, Tomislav Kovacevic az egyik horvát napilapnak számolt be arról, hogy a jövőben két belépőjegyet árusítanának: az egyik típust 16 óráig, míg a másikat 16 óra után lehetne megváltani.

Április elsejétől egy felnőttbelépő ára 110 kunáról (kb. 4600 forintról) 150 kunára (kb. 6300 forintra), míg a gyermekjegy 55 kunáról (kb. 2300 forintról) 80 kunára (megközelítőleg 3400 forintnak megfelelő összegre) emelkedett.

A Horvátországban található tó- és vízesésrendszer Európa egyik legszebb természeti látványossága, amely egy völgyben, erdős hegyek ölelésében terül el.

Páratlan szépsége, növény- és állatvilágának gazdagsága miatt ezt a területet már 1949-ben nemzeti parkká nyilvánították, 1979 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján.

Neked ajánljuk
Kína lekörözi az eddig kedvenc Franciaországot 2018 legkedveltebb úti céljai Egy lenyűgöző hegy, amelyről ritkán hallani Újabb többezres tüntetés volt az ENSZ-klímacsúcs alkalmából Alma, a természet oltalma
Tovább a forrásra: alon.hu
Vissza
Hírfolyam