2020. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Természetjáró szálláshelyek

Négykötetes zsebkalauz készült az év elején, hogy segítse a hazai túrázás kedvelőit nem prémium kategóriás szálláshelyet találni. A kis füzetek az állami erdőgazdaságok, a nemzeti parkok és a Magyar Természetjáró Szövetség bakancsos szálláshelyeit tartalmazza.

A hazai erdőkben túrázók az elmúlt években tanúi lehettek annak, hogy a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre színvonalasabb, nívósabb turisztikai létesítmények, szálláshelyek találhatók országszerte.

Az állami erdőgazdaságok és a nemzeti parkok több mint 100 erdei szálláshelyet újítottak fel vagy építettek.

A folyamat nem áll meg, a kormány a tervek szerint idén is 5 milliárd forintot különít el a turistaházak fejlesztésére.

A zsebkalauz az országot 4 tájegységekre bontva segít kiigazodni a hazai szálláshely-kínálatban. A bemutatkozó sorokat követően minden szálláshelynél megtaláljuk a férőhelyek számát, a felújítás évét, az igénybe vehető szolgáltatásokat, és egyebek között azt is, hogy milyen kedvezményeket érvényesíthetünk a foglalási díjból. Pár soros ízelítőt olvashatunk a környék, a régió látványosságairól is.

Az első rész a Dunántúli-középhegység ajánlatait foglalja össze,

a Balaton és a Dunakanyar, a Keszthelyi-hegység, a Balaton-felvidék, a Bakony, emellett a Vértes és a Gerecse, a Budai-hegység, a Pilis és a Visegrádi-hegység bakancsos szállásait mutatja be.

A második kis kötet az Északi-középhegység turistaszállásait listázza látványosan,

oldalanként bemutatva a Börzsöny és a Cserhát, a Mátra és a Bükk, majd az Aggteleki-karszt és a Zempléni-hegység szálláslehetőségeit.

A harmadik rész az Alföldön túrázóknak nyújt segítséget.

A Hortobágy és a Nagykunság, a Maros–Körös köze, a Kiskunság és Gemenc bakancsos szállásait foglalja magába.

A negyedik, legvaskosabb kötetben a Dél- és Nyugat-Dunántúl gazdag szálláshelykínálatát találjuk,

a tolnai domboktól a Mecsekig, a Zselictől Belső-Somogyig, a Zalai-dombságtól az Őrségig, sőt, még a Fertő–Hanságtól a Szigetközig is böngészhetjük a kedvező árú szálláshelyeket.

Mindegyik kötet tartalmaz egy jól tagolt térképet, piktogramokkal, jelmagyarázattal segítve az olvasót. Vendégház, kulcsosház, kemping, erdei iskola, vadászház, és még sorolhatnánk hosszasan milyen szálláshelyek közül választhatunk túrahelyszínünknek és pénztárcánknak megfelelően.

Az ingyenes kötetek beszerezhetők a 22 állami erdőgazdaság turisztikai és közjóléti létesítményeiben.

Neked ajánljuk
Örülhetnek a kirándulók, nagy fejlesztés a Mecsekben (videóval) Keresik az év kilátóját Kiránduljunk együtt! (videóval) Lehet egy eldobható pelenka fenntartható? Elképesztő mennyiségű apró műanyagot juttatunk a környezetbe
Tovább a forrásra: A Mi Erdőnk
Vissza
Hírfolyam